Θάνος Πλεύρης: Ώρες αγωνίας στην Εντατική – Τι λένε οι γιατροί

746568-plevris.jpg

17-11-2016 17:04

Μάχη για τη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δίνει για τέταρτο 24ωρο ο πρώην βουλευτής κ. Θάνος Πλεύρης.

Ο 39χρονος δικηγόρος υπέστη σηψαιμία έπειτα από επέμβαση στο πόδι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση του ασθενούς κρίσιμη αλλά σταθερή, ενώ τα βασικά «όπλα» του 39χρονου, η ηλικία του και ο δυνατός οργανισμός του, φαίνεται πως αρχίζουν να ενεργοποιούνται σε συνδυασμό και με την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο χρόνος που περνάει στην Εντατική ο ασθενής χωρίς να επιδεινώνεται η υγεία του αποτιμάται ως κέρδος για τον οργανισμό του.

Στα ιατρικά ανακοινωθέντα που έχουν εκδοθεί επισημαίνεται πως η κατάσταση της υγείας του είναι «ιδιαιτέρως κρίσιμη», πλην όμως δεν έχει επιδεινωθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στα άμεσα σχέδια των γιατρών είναι να επιχειρήσουν να αφαιρέσουν σταδιακά τη μηχανική υποστήριξη, ελπίζοντας πως ο κ. Πλεύρης θα αντιδράσει.

Καθημερινά, φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες του πρώην βουλευτή μεταβαίνουν στο Ιατρικό Κέντρο προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του που δεν έχει φύγει ούτε λεπτό από το πλευρό του.

Οργισμένη ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά καταφέρεται εναντίον κάποιων δημοσιογράφων για το χειρισμό της είδησης της περιπέτειας του Θάνου Πλεύρη.

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με αφορμή τη δημοσιότητα σχετικά με την περιπέτεια υγείας του Θάνου Πλεύρη, διαπιστώνει ιδιαίτερα αρνητικά φαινόμενα που, δυστυχώς επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε φορά που κάποιος επώνυμος ασθενεί», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

– Είναι αυτονόητο πως όταν ο οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα υγείας, θα πρέπει όλοι να εύχονται ευοίωνη εξέλιξη και να συμπαραστέκονται στις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, ανεξάρτητα από την κοινωνική – οικονομική κατάσταση, φυλή, ιθαγένεια ή πολιτική τοποθέτηση του οποιουδήποτε ασθενούς.

– Είναι απαράδεκτο ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές να επιδίδονται σε «λάιφ στάιλ» κουτσομπολίστικες αναφορές σε προσωπικά δεδομένα του ασθενούς, χωρίς μάλιστα την έγκριση των οικείων του.

– Ιδιαίτερα απαράδεκτη ήταν πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή 15/11/16 όπου γνωστός δημοσιογράφος συκοφαντούσε με αντιδεοντολογικό τρόπο συλλήβδην τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ αν είχε κάνει, ως όφειλε, στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα θα ήξερε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρχική αγγειοχειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική (χωρίς αυτό, βέβαια, να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία).

– Επίσης απαράδεκτη ήταν απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή 15/11/16, όπου επίσης γνωστός δημοσιογράφος επιδόθηκε σε ατεκμηρίωτη «ιατρική λαθολογία», ενώ είναι γνωστό πως καμία απολύτως χειρουργική επέμβαση δεν είναι τελείως ακίνδυνη και πάντα υπάρχει μικρός ή μεγαλύτερος κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από όλα τα ΜΜΕ (διαδικτυακά, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και έντυπα) να τηρούν σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, έτσι ώστε να προστατεύεται ο σεβασμός προς τον ασθενή, πρώτα και κύρια, αλλά και να μην γίνεται εκμετάλλευση προς άγραν ακροαματικότητας ή προς προώθηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...