Συζήτησε και εσύ live στο Facebook με τους… REM!

746379-rem.jpg

17-11-2016 0:01

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου ο Μάικλ Στάιπ και ο Μάικ Μιλς θα βρίσκονται στο Λονδίνο. Όχι για μία συναυλία επανασύνδεσης των REM, αλλά για να βρεθούν σε σκηνή με το συντάκτη της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», Τζον Χάρις, ο οποίος όχι μόνο θα τους πάρει συνέντευξη, αλλά θα τους μεταφέρει ερωτήσεις από το κοινό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, ημέρα συμπλήρωσης 25 χρόνων από την κυκλοφορία του άλμπουμ των REM «Out of Time». Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα, το άλμπουμ επανακυκλοφορεί σε deluxe έκδοση.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά με live streaming στη σελίδα της εφημερίδας The Guardian στο Facebook. Όποιος θέλει απεγνωσμένα να υποβάλει ερωτήσεις για την αντισυμβατική τους καριέρα, στα δύο μέλη των REM, ένα από τα πρωτοπόρα αμερικανικά συγκροτήματα της εναλλακτικής ροκ, μπορεί να τις αποστείλει με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Ο Μάικλ Στάιπ δήλωσε πρόσφατα στο δημοσιογράφο Μάικλ Χαν της εφημερίδας The Guardian:

«Μπορείς να τα κάνεις μαντάρα με τους ανθρώπους αν πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα. Κι εμείς πηγαίναμε πάντα κόντρα στο ρεύμα. Θα μπορούσαμε να ανεβαίνουμε στη σκηνή και να ερμηνεύουμε τα τέσσερα τραγούδια που ήξεραν όλοι. Αυτό ήταν το 1987. Θα μπορούσαμε να ανοίγουμε τη συναυλία με τα τέσσερα τραγούδια που γνώριζαν όλοι, μετά οι πραγματικοί θαυμαστές, μπορείτε να μείνετε. Όλοι οι άλλοι πηγαίνετε σπίτι, πηγαίνετε να πιείτε κάπου αλλού, να φλερτάρετε κάπου αλλού…. Αλλά εμείς ήμασταν πάντα κόντρα στο ρεύμα και ωθούσαμε τους εαυτούς μας να κάνουν πράγματα διαφορετικά. Να μην έχουμε την ίδια λίστα κάθε βράδυ, να μην επιτρέψουμε να γίνει αυτό δουλειά. Προσπαθούσαμε να μην γίνει καθημερινότητα. Έτσι είναι ο κόσμος; Πληκτικός, μέτριος βαρετός».

Ποια είναι η παρακαταθήκη που άφησαν οι REM;

«Κάναμε ένα αξιόλογο έργο όσον αφορά στη διατήρηση της ακεραιότητας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και σε μια δύσκολη βιομηχανία», ανέφερε ο Στάιπ και πρόσθεσε «Ανοίξαμε νέα μονοπάτια. Δημιουργήσαμε ένα νέο τρόπο χωρίς να είμαστε κενές μαριονέτες ή ένα σόου με ένα σκυλί και ένα πόνι».

Όταν οι REM διαλύθηκαν, αναρωτιόμουν: «Λοιπόν, ποιος είμαι τώρα; Αλλά δεν με έριξε. Έλεγα, ουάου τώρα μπορώ να διαβάσω ένα βιβλίο, μπορώ να ακούσω άλλη μουσική, μπορώ να δημιουργήσω μία νέα φωνή για τον εαυτό μου!!! Και έτσι πέρασα τα τελευταία πέντε χρόνια. Αγαπώ τον μετα-REM εαυτό μου. Και δεν μιλά ο ψυχαναλυτής. Απλά μου αρέσει εκεί που είμαι».

Η συζήτηση, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, αναμένεται να είναι συναρπαστική, καθώς θα είναι η πρώτη τους ευκαιρία να μιλήσουν δημόσια για την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Στάιπ και ο Μιλς θα συζητήσουν επίσης για τη ζωή των REM, αλλά και για την κατάσταση στις ΗΠΑ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr