Μαρίν Λεπέν: Η παγκόσμια ειρήνη θα ωφεληθεί με ηγέτες όπως ο Τραμπ, ο Πούτιν και… εγώ!

746377-lepen.jpg

16-11-2016 23:48

Την πεποίθηση πως αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017, θα σχηματίσει μια τριάδα διεθνών ηγετών – μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ των ΗΠΑ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας, στις δύο άλλες κορυφές του τριγώνου – που «θα ήταν καλή για την παγκόσμια ειρήνη», εξέφρασε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Εγκαινιάζοντας τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας της, μόλις δύο χιλιόμετρα από το προεδρικό μέγαρο, η Λεπέν δήλωσε ότι αυτός είναι «ένας σταθμός στην πορεία της προς τον τελικό προορισμό, στο τέρμα του δρόμου».

Σημειώνεται ότι η 48χρονη Λεπέν ήταν η μοναδική ηγέτιδα κόμματος στη Γαλλία η οποία είδε… μπροστά και στήριξε τον Τραμπ.

Το Εθνικό Μέτωπο θεωρεί ότι σε συνδυασμό με το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit στη Βρετανία, θα μπορούσε να λάβει την ώθηση που χρειάζεται για να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές.

«Υπάρχει ένα παγκόσμιο κίνημα. Ένα παγκόσμιο κίνημα που απορρίπτει την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, τον καταστροφικό υπερφιλελευθερισμό (…) την εξάλειψη των εθνικών κρατών, την εξαφάνιση των συνόρων. Οι δυνάμεις που εργάστηκαν σε αυτές τις διαφορετικές εκλογές είναι οι ιδέες, δυνάμεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν και τη δική μου εκλογή ως προέδρου της Γαλλίας τον επόμενο Μάιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λεπέν.

Σύμφωνα πάντως με τις δημοσκοπήσεις, η Λεπέν θα περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αλλά θα χάσει από τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς. Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι οι δημοσκοπήσεις απέτυχαν στις προβλέψεις τους, τόσο στην περίπτωση του βρετανικού δημοψηφίσματος, όσο και στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ…

Ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους αν θα διαψεύσει και αυτή τους δημοσκόπους και θα σχηματίσει μια «τριάδα» με τον Πούτιν και τον Τραμπ, η Λεπέν απάντησε: «Αυτό θα ήταν καλό για την παγκόσμια ειρήνη», προσθέτοντας: «Με εμένα πρόεδρο, η Γαλλία θα είχε καλές σχέσεις με τη Ρωσία».

Η Λεπέν αποκάλυψε επίσης την επίσημη αφίσα της εκστρατείας της, που εικονίζει ένα γαλάζιο τριαντάφυλλο με τις λέξεις «Μαρίν πρόεδρος» και το σύνθημα «Εξ ονόματος του λαού».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην αφίσα δεν αναγράφεται πουθενά το επώνυμό της, ούτε το κόμμα της, ούτε καν το λογότυπό του, σε μια προσπάθεια να διευρύνει την εκλογική βάση της και να απομακρυνθεί από την κληρονομιά του πατέρα της, του Ζαν-Μαρί Λεπέν.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...