Live η Ομιλία Ομπάμα στην Αθήνα: Τι θα πει για το χρέος και την παγκοσμιοποίηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ

745972-omilia-barack-obama-sto-niarxos.jpg

15-11-2016 15:00

Επίσκεψη Ομπάμα | Ειδήσεις: Ιστορικής σημασίας για τον ίδιο και μόνον η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ – Τι θα πει για το χρέος και τη σκληρή λιτότητα. 

Στο φουλ οι μηχανές της επικοινωνιακής φιέστας τόσο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου.

Μετά τις γενικολογίες και τα ευχολόγια του, ο κ. Ομπάμα θέλει να κάνει δηλώσεις φωτογραφιζόμενος με φόντο την Ακρόπολη και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει την τελευταία του ομιλία στο Ίδρυμα Νιάρχου. 

Ο στόχος του είναι να κάνει την τελευταία του ομιλία από την Αθήνα, την κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας και να μιλήσει για τους κινδύνους της παγκοσμιοποίησης που ο ίδιος υπηρέτησε για δυο θητείες.

Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν ισχυριζόμενοι ότι δήθεν η χώρα μας κέρδισε σημαντικό πλεονέκτημα από τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. 

Στην ομιλία του θα υπογραμμίσει τη σημασία της δημοκρατικής διακυβέρνησης και θα θίξει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, τα οφέλη που έχει φέρει, αλλά και τις ανισότητες που έχει προκαλέσει και πρέπει να διορθωθούν.

Πλήθος πολιτικών προσώπων και υψηλών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο πρόκειται να παρευρεθούν στο Ίδρυμα για την ομιλία αφού περάσουν από αυστηρό έλεγχο, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. 

Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου θα κάνει μια σύντομη δήλωση με φόντο τον Παρθενώνα.

Στην ίδια, συμβολική κίνηση είχε προβεί και ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος ήταν ο τελευταίος εν ενεργεία -πριν τον Ομπάμα- Αμερικανός πρόεδρος που βρέθηκε στη χώρα μας, πριν από 17 χρόνια.

Τίποτα με… μπόλικο καθόλου οι υποσχέσεις του για το χρέος 

«Πάγωσε» η ελληνική κυβέρνηση με την τοποθέτηση του Μπαράκ Ομπάμα, που θύμισε… Μέρκελ: «Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει, αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα» – Ηχηρό μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τα εθνικά θέματα. 

Όπως εύστοχα είχε επισημάνει το Newsbomb.gr εδώ και αρκετές ημέρες ο κ. Μπάρακ Ομπάμα ήρθε στην Αθήνα για να μοιράσει χαμόγελα και… φθηνή ελπίδα, η οποία άλλωστε δεν κοστίζει και τίποτα. 

Έτσι κατέγραψε το Newsbomb.gr την επίσκεψη Ομπάμα στο Live blog 

Με τον ίδιο τρόπο που εδώ και 6 χρόνια αντιμετωπίζει την Ελλάδα η κυρία Μέρκελ, ο Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε τη συμπράστασή του στον ελληνικό λαό, χωρίς όμως να κομίζει κάτι συγκεκριμένο ως λύση για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τα μνημόνια. Αντιθέτως άφησε να εννοηθεί ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμα. 

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Διονυσίας Προκόπη που παρακολούθησε τις συναντήσεις του προέδρου των ΗΠΑ. 

Ομπάμα: Ο ελληνικός λαός έχει υπομείνει αρκετά, αλλά έχετε δρόμο ακόμα

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, ο λαός σας έχει υπομείνει αρκετά. Ξεκινάει μία καλύτερη περίοδος και θα συνεργαστούμε για να συνεχίσει αυτή η πορεία. Υπάρχει δρόμος ακόμα να γίνει», συνέχισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε στην αντιφώνησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θερμό καλωσόρισμα στην Αθήνα όλο τον ελληνικό λαό. «Θεώρησα ότι στο τελευταίο ταξίδι μου ως Προέδρου έπρεπε να επισκεφθούμε τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία», είπε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, ο Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη την κυβέρνηση για τη συμπόνια και την ανθρωπιά με την οποία χειρίζεται τους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα.

«Το θέμα των προσφύγων δεν είναι ενός κράτους, αλλά όλων μας και γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με όλες τις χώρες, ώστε αυτό το πράγμα να συνεχιστεί με κάποια τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όσον αφορά την τρομοκρατία στην Μ. Ανατολή εκτιμούμε ιδιαίτερα τις διευκολύνσεις στο Αιγαίο και ευχαριστούμε την Ελλάδα για την προσφορά της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα και προσθέσε: «Καθώς γίνεται η μετάβαση από τους Δημοκρατικούς στους Ρεπουμπλικάνους στις ΗΠΑ το θέμα του ΝΑΤΟ έχει πολύ μεγάλη σημασία και πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχεια».

«Προσβλέπω στην επίσκεψή μου στην Ακρόπολη, καθώς από τη στιγμή που κάποιος είναι στην Ελλάδα, είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί», κατέληξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Επί της ουσίας, το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο διέψευσε τις προσδοκίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που περίμεναν μια πιο σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτησή του μπροστά στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

«Κύριε πρόεδρε, σας καλωσορίζω και σας υποδέχομαι ως τον Πρόεδρο της μεγάλης και φίλης χώρας, ο οποίος διακρίθηκε για την υπεράσπιση του ανθρώπου, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Αυτά απεικονίζουν το μέγεθος της παγκόσμιας ακτινοβολίας σας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Διαβάστε όλο το διάλογο Ομπάμα – Παυλόπουλου 

Μαστίγιο και καρότο από τον Ομπάμα για το χρέος 

Λίγο μετά τις 14:30 υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με κυρίαρχα ζήτημα το Κυπριακό, την κρίση, το προσφυγικό αλλά και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Είναι για μας μεγάλη η χαρά και τιμή που έχετε επιλέξει την Ελλάδα ως ένα από τους τελευταίους σταθμούς του ευρωπαϊκού ταξιδίου σας καθώς αυτό δίνει σημαντικά μηνύματα στη διεθνή κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας, «Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε τα τελευταία 4 χρόνια σταθήκαμε όρθιοι και υπερασπιστήκαμε τις αξίες μας και ελπίζουμε σύντομα οι θυσίες και οι κόποι μας να βρουν ανταπόκριση στις διαπραγματεύσεις που αφορούν τη κρίση του χρέους».

«Προσβλέπουμε σε μια θετική εξέλιξη με τους εταίρους μας που θα αφορά όλη την Ευρώπη, την παγκόσμια οικονομία, αλλά και το Κυπριακό στο οποίο όλοι ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση», συνέχισε λέγοντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για την θερμή υποδοχή. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό γι’ αυτά που έχουν επιτύχει στις δύσκολες συνθήκες.

Διαβάστε εδώ όλο το διάλογο Ομπάμα – Τσίπρα 

 Κατά την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα δεν έλλειψαν και τα απρόοπτα. 

Δείτε εδώ τις γκάφες ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...