Φρίκη στη Θράκη: 24χρονος μοίραζε στο Διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό με παιδιά – Είχε 6.000 αρχεία

744786-paidiki-pornografia.jpg

11-11-2016 12:19

Ο νεαρός, ο οποίος εντοπίστηκε χάρη στην έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη ενός 24χρονου εντόπισε, στο πλαίσιο διαδικτυακών ερευνών για την καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας και ενημέρωσε σχετικά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Με τα… χέρια τους λυμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του νεαρού, την Τετάρτη (09/11) όπου και τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω να διαμοιράσει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε χρήστες του εξωτερικού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6.000) αρχεία με ανάλογο περιεχόμενο.

Επίσης κατασχέθηκαν συνολικά έξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τάμπλετ, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,  τρεις σκληροί δίσκοι και τρεις συσκευές αποθήκευσης USB.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό να ταυτοποιηθούν και οι χρήστες του εξωτερικού, στους οποίους ο 24χρονος διαμοίραζε το επίμαχο υλικό.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr