Κατάθεση – «βόμβα» στη δίκη Γιακουμάκη: Το τηλεφώνημα από το γραφείο της Βουλής!

741192-giakoumakis.jpg

31-10-2016 15:32

Συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα (31/10) η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη που αφορά στην παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του “ΕΛΓΟ Δήμητρα”, Σέρκο Χαρουτουνιάν ήταν ο πρώτος που εξετάστηκε σήμερα.

Όπως είπε στο δικαστήριο, τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση του άτυχου φοιτητή πήγε στην Γαλακτοκομική Σχολή, μίλησε με τον διευθυντή προκειμένου να αναζητηθούν πληροφορίες σχετικά με τον άτυχο 20χρονο, ενώ την επόμενη, έστειλε στη Σχολή και τον δικηγόρο της ΕΛΓΟ κ. Αθανασοπουλο.

Στις 16 Φεβρουαρίου, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τη διενέργεια διοικητικής εξέτασης με τα ερωτήματα αν υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας, αν το γνώριζαν ο διευθυντής και οι καθηγητές και τι μέτρα πήραν.

Στις 6 Μαρτίου του 2015, εκδόθηκε το πόρισμα το οποίο το διοικητικό συμβούλιο προώθησε στον εισαγγελέα και στον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας, ενώ ακολούθησε η απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικης Σχολής και ζητήθηκε από το συμβούλιο των καθηγητών να συνεδριάσει και να επιβληθούν κυρώσεις στους μαθητές εάν και εφόσον αποδεικνυόταν ότι υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του πρώην διοικητή, ο κ. Χαρουτουνιάν εξέφρασε την άποψη ότι ήταν ένα ικανό στέλεχος, ότι ποτέ δεν υπήρχε ένδειξη στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι στο βιβλίο συμβάντων της σχολής υπήρχαν τιμωρίες. «Θεωρώ ότι υποτίμησε την κατάσταση. Για μένα ήταν ο καλύτερος που είχαμε», είπε χαρακτηρστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, προς τον μάρτυρα διευκρινίστηκε ότι κακώς η διοικητική εξέταση μεταδόθηκε στον Τύπο ως ένορκη και ότι Ανδρέας Αθανασόπουλος αρχικά εστάλη ως δικηγόρος υπεράσπισης της διοίκησης της Σχολής. Μάλιστα ο κ. Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν ως μάρτυρες τα τρία μέλη της επιτροπής που ορίσθηκαν από το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και συνέταξαν το πόρισμα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr