Υποβρύχιο Titan: «Βρέθηκαν συντρίμμια», λέει η Αμερικανική Ακτοφυλακή

Οι έρευνες για το υποβρύχιο Titan βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με την Αμερικανική Ακτοφυλακή να λέει ότι αξιολογεί τα δεδομένα

Ένα σημείο με συντρίμμια ανακαλύφθηκε εντός της περιοχής έρευνας των τηλεχειριζόμενων οχημάτων (ROV) κοντά στον Τιτανικό, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Η αμερικανική ακτοφυλακή αναφέρει ότι ένα πεδίο συντριμμιών ανακαλύφθηκε από ένα τηλεχειριζόμενο όχημα κοντά στην περιοχή έρευνας και οι Aρχές «αξιολογούν τις πληροφορίες», ανέφεραν αξιωματούχοι στο Twitter την Πέμπτη.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, δεν είναι σαφές εάν αυτό το πεδίο συντριμμιών συνδέεται με το υποβρύχιο Titan.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 -τοπική ώρα- για να ενημερώσει για τα τελευταία ευρήματα από την επιχείρηση αναζήτησης του υποβρυχίου Titan.

Υποβρύχιο Titan: Το εφιαλτικό σενάριο για το τι συνέβη

Ο καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος δίνει ένα πραγματικά εφιαλτικό σενάριο για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο αγνοούμενο από την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023, υποβρύχιο Titan,για το οποίο οι 96 ώρες προθεσμία που είχε για την επάρκεια οξυγόνου έληξε σήμερα, Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 σις 14:08.

Ο καθηγητής, λοιπόν, Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Επιστημών μίλησε στο Mega, υπογραμμίζοντας ότι μόνο «από θαύμα» θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η διάσωσητων δισεκατομμυριούχων του «Titan», δεδομένου ότι «κατά πάσα πιθανότητα το υποβρύχιο έχει συνθλιβεί λόγω πίεσης».

Μάλιστα, αυτό το φαινόμενο, σύμφωνα με τον κ. Λιόλιο, είναι αυτό της ενδόρρηξης, δηλαδή της έκρηξης προς τα μέσα και που «χρησιμοποιείται στα πυρηνικά όπλα».

«Κάθε φορά που κατεβαίνουμε 10 μέτρα στη θάλασσα, έχουμε αύξηση της πίεσης κατά 1 ατμόσφαιρα. Δύο ατμόσφαιρες έχουμε μέσα στα λάστιχα. Εδώ έχουμε 350 ατμόσφαιρες στα 3.500 μέτρα που κατέβηκε το βαθυσκάφος, δηλαδή 35 φορές πάνω από την πίεση που αντιλαμβάνεται το κορμί μας», δήλωσε ο Θεόδωρος Λιόλιος.