Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα ΚΔΑΠ του Δήμου Πειραιά

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών στα  Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πειραιά (ΚΔΑΠ), τα οποία θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως τον Ιούλιο του 2024, σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη».

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσουν  voucher μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης(Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης».

Οι αιτήσεις για την απόκτηση voucher γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Οι γονείς που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εγγραφή των παιδιών τους στα Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης για την ερχόμενη σχολική χρονιά, θα πρέπει να  συμπληρώσουν την αίτηση  στον εξής σύνδεσμο https://ehotidynami.gr/aitisi/

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Σωματείο «Έχω τη Δύναμη» δύναται να αναλάβει δωρεάν όλη τη διαδικασία σύνταξης του σχετικού φακέλου και να βοηθήσει στην υποβολής της ηλεκτρονικής  αίτησης στην Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πειραιά

Η εξέταση των αιτήσεων και των σχετικών δικαιολογητικών, όπως επίσης και η τελική απόφαση για την χορήγηση των voucher γίνεται μόνο από την  Ε.Ε.Τ.Α.Α. με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210-2526000, 6934159999 και 6947998038,  Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00 – 20:30.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη» λειτουργεί τρία Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), τα οποία στεγάζονται στο Γυμνάσιο Καμινίων επί της οδού Δωδεκανήσου 28, στο 28ο  Δημοτικό Σχολείο στην Καστέλλα επί της οδού Σανταρόζα 4 και στο Γυμνάσιο Ν. Φαλήρου επί της οδού Διαμάντη Κ. 2 και Δαβάκη.