ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ: Δύο παιδάκια μεταξύ των 18 απανθρακωμένων μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς

Δύο παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στα 18 άτομα που απανθρακώθηκαν κατά τη διάρκεια της τεράστιας φωτιάς στη Δαδιά του Έβρου, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης κ. Παύλος Παυλίδης.

Ο ιατροδικαστής εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς στο σημείο όπου εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Άβαντας και είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ήταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια.

Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης».

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν αύριο στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή. Φήμες περί εντοπισμού και άλλων οχτώ σορών, σε διαφορετικό σημείο δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.