Τούμπα όλα με τον πατήρ Αντώνιο: «Τους συγχωρώ αν μου ζητήσουν συγγνώμη, τελικά το αρνάκι νικάει τον λύκο»

Μια συνέντευξη με τον πατέρα Αντώνιο στο πλαίσιο εκστρατείας κατά του bullying, παρουσίασε για πρώτη φορά η εκπομπή «Αρένα» στον ANT1 με τη Μαρία Αναστασοπούλου.

Στο βίντεο ο πατέρας Αντώνιος παρουσιάζεται να ενημερώνει τους ανήλικους πως μπορούν να αποφύγουν το bullying, αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη ζωή τους. Η συνέντευξη δόθηκε στην Εύη Φραγκάκη και στον Τάσο Ντούγκα για την ιστοσελίδα Mother.gr.

«Πολλές φορές νομίζουν ότι ο δυνατός είναι αυτός ο μάγκας που θα σηκώσει και θα χτυπήσει τον άλλον ενώ στην πραγματικότητα η δύναμη δεν είναι τόσο στο να χτυπήσεις όσο το να κρατήσεις την γροθιά σου», αναφέρει αρχικά ο πατέρας Αντώνιος.

«Το bullying είναι ένα τραύμα το οποίο θα πρέπει να θεραπευτεί και από την μία και από την άλλη πλευρά. Ένα τραύμα ανοιχτό που όσο είναι ανοιχτό και πονάει, ο άλλος θα προσπαθεί να μεταφέρει αυτή την πληγή και τον πόνο και στους άλλους γύρω του. Συμβουλεύω τα παιδιά να αντιδράσουν, να πουν την άποψη τους, να μην φοβηθούν, να μιλήσουν σε όποιον δικό τους άνθρωπο έχουν κοντά τους», προσθέτει ο πατέρας Αντώνιος.

Ενώ τέλος τονίζει πώς οι ενήλικοι μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά ξεκινώντας τις αλλαγές από τους ίδιους και τις συμπεριφορές τους: «Τελικά πράγματι μπορεί το αρνάκι να νικήσει τον λύκο αν δεν βγάλει δόντια και νύχια και γίνει το ίδιο με αυτόν. Πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά ότι δεν είναι αυτά ένοχα για αυτό που τους συμβαίνει, για την κατάσταση την οδυνηρή την ψυχική του άλλου. που φτάνει στο σημείο αυτό το παιδί, που έχει κακοποιηθεί, να θέλει να κακοποιήσει άλλους με χίλιους δυο τρόπους. Εμείς πρέπει να κινηθούμε και να αλλάξουμε τη ζωή μας. Τον άλλον δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε», ανέφερε στη συνέντευξη ο πατέρας Αντώνιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω συνέντευξη παραχωρήθηκε, στην ιστοσελίδα mother.gr, στο πλαίσιο εκστρατείας κατά του bullying στη δημοσιογράφο Εύη Φραγκάκη και τον δικηγόρο Τάσο Ντούγκα.

Στη συνέχεια, όμως, η νέα ενημερωτική εκπομπή μετέδωσε κατ’ αποκλειστικότητα ένα μήνυμα του πατέρα Αντωνίου που θέλησε να ακουστεί στους τηλεθεατές.

«Αν μου ζητήσουν συγγνώμη τα παιδιά, θα κάνω αυτό που οφείλει να πράττει κάθε πραγματικός πατέρας. Να τα συγχωρήσω. Σε μια οικογένεια ο πατέρας πρέπει να συγχωρεί τα παιδιά του και να τα βάζει πάλι στον σωστό δρόμο».