Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο – Έρχεται αλλαγή!

Τον καιρό που θα επικρατήσει στη χώρας μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο παρουσίασε ο προγνώστης της ΕΡΤ, Σάκης Αρνούτογλου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσιάζει ένα μετεώγραμμα με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν από τη Δευτέρα (7/8) μέχρι και την άλλη Τετάρτη (16/8).

Στο μετεώγραμμα παρουσιάζονται οι θερμοκρασίες αλλά και η ένταση των ανέμων για το επόμενο δεκαήμερο. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 32-36 βαθμούς Κελσίου με τις υψηλότερες να καταγράφονται το τετραήμερο από τις 13 έως και τις 16 Αυγούστου.

Όπως επισημαίνει ο Σάκης Αρναούτογλου στους κλειστούς κάμπους η θερμοκρασία θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη, στις ορεινότερες περιοχές, π.χ., 500-1000 μέτρα υψόμετρο 4-8 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας και τα νησιά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 έως 6 βαθμούς πιο χαμηλά.

Όσον αφορά τους ανέμους την Τετάρτη 9/8 θα υπάρξει ενίσχυση των βοριάδων στο Ιόνιο και στο Αιγαίο με την έντασή τους να φτάνει τα 7-8 μποφόρ.

Επίσης, η ισχύς των ανέμων θα ενταθεί και το τετραήμερο από 12 έως 16 Αυγούστου, καθώς αναμένονται βοριάδες 7-8 μποφόρ σε Αιγαίο, Εύβοια, Βοιωτία, ανατολική Πελοπόννησο και Αττική.