Φαλάσαρνα: Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά… 17 επιχειρηματίες χωρίς άδεια για ξαπλώστρες

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 17 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα Φαλάσαρνα δεν έχουν άδεια χρήσης του αιγιαλού!

Το «Κίνημα της Πετσέτας» εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα με πολίτες να διαμαρτύρονται για την πρόσβαση στις παραλίες στη «σκιά» των καταπατήσεων αιγιαλών από επιχειρηματίες.

Το κίνημα δραστηριοποιείται και στην Κρήτη και υπήρξαν διαμαρτυρίες για τα Φαλάσαρνα. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 17 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα Φαλάσαρνα δεν έχουν άδεια χρήσης του αιγιαλού!

Η παραλία συνεχίζει να είναι γεμάτη από ομπρελοκαθίσματα με τους επιχειρηματίες να ρίχνουν την ευθύνη στο δήμο και την κτηματική υπηρεσία, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

«Οι υπηρεσίες δεν θέλανε για κάποιο λόγο που είμαστε επιχειρηματίες τόσα χρόνια να μας δώσουν την άδεια. Ο λόγος θα φανεί. Ο δήμος έχει άδεια; Ναι, τυχαίνει να έχει μόνο ο δήμος άδεια» ανέφερε ο Φώτης Ανουσάκης, ιδιοκτήτης beach bar στα Φαλάσαρνα.

Φαλάσαρνα: 17 επιχειρηματίες στο αυτόφωρο

Δεκαεπτά επιχειρηματίες πέρασαν από αυτόφωρο, ενώ αναμένεται η επιβολή διοικητικών μέτρων.

Στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Save Falasarna τονίζεται ότι τετράτροχες γουρούνες «θερίζουν» τις αμμοθίνες στην παραλία, ενώ καταγγέλλεται υπέρβαση του αριθμού των επιτρεπόμενων jet ski, και κατάληψη κατά 80% της παραλίας με ομπρελοκαθίσματα όταν το όριο για περιοχές Natura είναι στο 30%.

Οι επιχειρηματίες στα Φαλάσαρνα υποστηρίζουν ότι ανέκαθεν αφήνουν χώρο στην παραλία προκειμένου να βάλουν ομπρέλες όσοι δεν επιθυμούν να κάτσουν στις δικές τους ή στις ξαπλώστρες.