Θεσσαλονίκη: Η αριστούχος Ειρήνη που «έπιασε» 19.425 μόρια στις Πανελλαδικές

Προετοιμάστηκε κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και είδε τους κόπους της να στέφονται με επιτυχία. Η Ειρήνη Θεοδοσιάδη, που φοίτησε με τιμητική υποτροφία στο Κολλέγιο Ανατόλια, συγκέντρωσε 19,43 μέσο όρο βαθμολογίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2023 (19.425 μόρια) και έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη.

«Έγραψα στα Λατινικά 19,8, στα Αρχαία 19,7, στην Έκθεση 18,5 και στην Ιστορία 19,7. Είχα προετοιμαστεί όλη την χρονιά και περίμενα ότι θα πήγαινα καλά. Όμως πάντα υπάρχει το άγχος μήπως κάτι πάει στραβά την τελευταία στιγμή», ανέφερε η ίδια στο TyposThes.

Όπως μας είπε έκανε μιάμιση ώρα ιδιαίτερα την εβδομάδα για κάθε μάθημα. Τα Σαββατοκύριακα έβλεπε τους φίλους της και πήγαινε σε συναυλίες όταν είχε ελεύθερο χρόνο. «Άκουγα ιστορίες από άλλους μαθητές που είχαν πιο πιεστικό πρόγραμμα από το δικό μου. Δεν σκέφτομαι ότι πανελλήνιες είναι το τέλος του κόσμου και ούτε και θα έκανα τα πάντα για το διάβασμα. Δεν θα θυσίαζα όλη την κοινωνική ζωή μου για τις πανελλήνιες», σημείωσε.

Παράλληλα σχολίασε ότι στην κατεύθυνση που έχει επιλέξει τα θέματα είναι πιο βατά, ενώ δεν υπάρχουν οι εκπλήξεις των ασκήσεων που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μαθήματα όπως πχ τα μαθηματικά.

Πρώτη της επιλογή θα είναι η Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. «Ερωτεύτηκα τα αρχαία και μου αρέσει πολύ η λογοτεχνία, οπότε πρώτη μου επιλογή θα είναι η Φιλολογία», τόνισε.

Τώρα σχεδιάζει τις διακοπές της. «Όσο πλησίαζαν οι εξετάσεις σχεδίαζα το πού θα πάω το καλοκαίρι. Οι καθηγήτριες και οι καθηγητές μου μού έλεγαν χαριτολογώντας να εστιάσω στις Πανελλαδικές. Όμως πιστεύω ότι για κάθε μαθητή, και για κάθε άνθρωπο σε κάθε ηλικία, είναι σημαντικό να έχει κάτι που να προσμένει με χαρά, κάτι που να του αρέσει», σημείωσε η Ειρήνη.

Αριστούχοι μαθητές

Να σημειωθεί ότι αρκετοί μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια είχαν υψηλές βαθμολογίες.

Ο Κωνσταντίνος Τολίδης, που φοίτησε με υποτροφία, έχει 19,25 μέσο όρο βαθμολογίας, στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Ο Μιχάλης Τσιάλης που επίσης φοίτησε με υποτροφία, συγκέντρωσε μέσο όρο βαθμολογίας 19,2 στις Θετικές Επιστήμες. Η Μαρίλια Μπούτση. που φοίτησε με υποτροφία στο Κολλέγιο Ανατόλια και πέρυσι ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Ιππασίας, έχει 19,1 μέσο όρο βαθμολογίας, στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, η Καλλιόπη Μάρκου συγκέντρωσε 19,05 μέσο όρο βαθμολογίας, στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και η Ελισάβετ Λαζαρίδου 19,00 μέσο όρο βαθμολογίας στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.