Στη φuλακή 82χρονος που πuροβóλnσε κλέφτn – Δuόμισι έτη χωρiς αναστολń η ποıνń

Κύπρος: Στη φυλακή 82χρονος που πυροβόλησε κλέφτη ο οποίος είχε εισέλθει στην αυλή του

Ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε σε δυόμισι έτη χωρίς αναστολή – Έντονη αντίδραση από τους συγγενείς του για την ποινή

Σε φυλάκιση 30 μηνών καταδικάστηκε από το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού ένας 82χρονος στην Κύπρο, ο οποίος είχε πυροβολήσει κλέφτη που είχε παραβιάσει την αυλή του.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο ηλικιωμένος είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά έναν 67χρονο ο οποίος είχε μπει για να κλέψει καλώδια.

Έντονη ήταν η αντίδραση των συγγενών – Σε κλάματα ξέσπασαν τα παιδιά και τα εγγόνια του 82χρονου

Το λευκό ποινικό μητρώο και η ηλικία του 82χρονου ελήφθησαν υπ’ όψιν, παρ’ όλα αυτά το δικαστήριο έκρινε ότι η πράξη του ηλικιωμένου στόχευσε στο να αφαιρέσει τη ζωή του 67χρονου δράστη.

«Όσο και αν λαμβάνουμε υπόψη το τι προηγήθηκε καθώς και την ηλικία του κατηγορουμένου και ότι ήταν νύχτα, η ενέργειά του αντικειμενικά δεν δικαιολογείται» αναφέρεται στην απόφαση του κακουργιοδικείου.

«Λαμβάνουμε υπόψη τα όσα η υπεράσπιση ανέφερε για την έλλειψη προμελέτης και προσχεδιασμού ή καλύτερα παρατεταμένης προμελέτης στο να διαπράξει αυτή την εγκληματική πράξη ο κατηγορούμενος, πλην όμως θα πρέπει να αναφερθεί ότι από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος αποφάσισε να εξέλθει της οικίας του οπλισμένος, κρατώντας και φυσίγγιο στο άλλο του χέρι, θα έπρεπε να ήταν πολύ προσεκτικός καθότι ήταν εύκολο πλέον σε περίπτωση που υπήρχε οποιοδήποτε επεισόδιο να χρησιμοποιηθεί κατά τρόπο δυσανάλογο ή μη λελογισμένο».

Οι ποινές των δυόμισι ετών για πράξεις που σκοπεύουν στη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και του ενός έτους για μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου συντρέχουν.

«Προς όφελος του κατηγορουμένου, λαμβάνουμε υπόψη την παραδοχή του στο δικαστήριο, την οποία θεωρούμε ως άμεση, αφού μετά την προσθήκη της κατηγορίας της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, προέβη αμέσως σε παραδοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η δικαστική απόφαση.

Θα ασκήσει έφεση

Στο άκουσμα της ποινής οι συγγενείς του 82χρονου αντέδρασαν έντονα, καθώς όπως ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης ο διαρρήκτης είχε μπει στην αυλή άλλες τέσσερις φορές.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του ξέσπασαν σε κλάματα, στο άκουσμα της απόφασης καθώς ο 82χρονος θα περάσει τα επόμενα χρόνια στη φυλακή.

 

Οι δικηγόροι του μελετούν την κατάθεση έφεσης για ακύρωση της καταδίκης ή μείωση της ποινής, ή επιβολής της με αναστολή.