“Καμπανάκι” Χουλιάρα: 43,6% πιθανότητες για σεισμό άνω των 6,5 Ρίχτερ!

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας επισήμανε ότι η μέθοδος που εφαρμόζει στην πρόγνωση σεισμών δείχνει “φτωχά αποτελέσματα” για πολύ ισχυρό σεισμό

Ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε χθες, Τρίτη 05/03, στα Δαρδανέλια.

Ειδικότερα, πολλοί είναι οι σεισμολόγοι που ανησυχούν ότι μπορεί να πρόκειται για προάγγελο ενός μεγαλύτερου σεισμού ο οποίος αναμένεται να πλήξει την Κωνσταντινούπολη.

Γεράσιμος Χουλιάρας: 43,6% πιθανότητες για εκδήλωση ενός σεισμού άνω των 6,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι το ποσοστό για την εκδήλωση ενός σεισμού άνω των 6,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη είναι 43,6%.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η μέθοδος που εφαρμόζει στην πρόγνωση σεισμών δείχνει «φτωχά αποτελέσματα» για πολύ ισχυρό σεισμό.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Χουλιάρας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η εφαρμογή στην πρόγνωση σεισμών της σύγχρονης μεθόδου Nowcasting δείχνει φτωχά αποτελέσματα για ισχυρό σεισμό άνω των 6,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη στιγμή. Όπως φαίνεται από τη σημερινή ανάλυσή μου, μόνο 43,6% πιθανότητες έχει ένα τέτοιο γεγονός».