Ρόδος: Καίγεται το μοναστήρι της Παναγιάς της Υψενής – Εγκλωβισμένες οι μοναχές

Ασταμάτητο είναι το μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο μετά τις σοβαρές αναζωπυρώσεις που οδήγησαν στην εκκένωση των δυο χωριών, Λάρδο και Πυλώνα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι καίγεται και η Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής, την προληπτική εκκένωση της οποίας είχε ήδη διατάξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.

Σύμφωνα με το RodosReport.gr το μοναστήρι τυλίχθηκε στις φλόγες και φέρεται να είναι εγκλωβισμένοι ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με πυροσβέστες και μοναχές .

Στον Νέο Ναό υπάρχει καταφύγιο υπόγειο και εκεί βρίσκονται οι περισσότεροι, προς το παρόν ασφαλείς. Η ηγουμένη είχε φροντίσει από νωρίς να υπάρχουν προμήθειες σύμφωνα με διαρκή επικοινωνία που είχε το Rodosreport μαζί της .

«Καίγονται μέχρι και τα κεραμίδια στην Υψενή. Δραματικές στιγμές.

H Ηγουμένη Μαριάμ παλεύει από νωρίς όπως μπορεί να σώσει το μοναστήρι. Δυστυχώς η φωτιά έφθασε με ταχύτητα φωτός. Οι δυνάμεις δεν επαρκούν» αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Την ίδια ώρα στην εκκένωση δύο ξενοδοχειακών μονάδων, για προληπτικούς λόγους, που βρίσκονται στην περιοχή Κιοττάρι της Ρόδου προχώρησαν οι τοπικές υπηρεσίες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Οι πελάτες των δύο ξενοδοχείων μεταφέρθηκαν με 30 τουριστικά λεωφορεία σε ασφαλή περιοχή του νησιού.

Η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο συνεχίζεται στην περιοχή των Λαέρμων και Λάρδου, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Διαβάστε επίσης:

Συμβαίνει τώρα: Τρία ξενοδοχεία καίγονται στη Ρόδο