Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Ρόδο: Νέο μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν Ασκληπιείο και Κιοτάρι – Ξεκίνησε η εκκένωση ξενοδοχείων

Εκτός ελέγχου είναι η πυρκαγιά που καίει στη Ρόδο. Την εκκένωση των περιοχών Ασκληπιείο και Κιοτάρι στη Ρόδο, με κατεύθυνση προς Γεννάδι διέταξαν οι αρχές, με μήνυμα που στάλθηκε μέσω του 112, ενώ νωρίτερα ζητήθηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, γίνεται η εκκένωση δύο ξενοδοχείων, του Lindian Village και Rodos Village στο Κιοτάρι. Στα ξενοδοχεία βρίσκονται πάνω από 30 λεωφορεία ώστε να μεταφέρουν τους τουρίστες σε ασφαλέστερη περιοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά στη Ροδο εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Ωστόσο, η προσπάθεια κατάσβεσης είναι τεράστια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το μέτωπο των Λαέρμων αναζωπυρώθηκε. Η φωτιά έχει περάσει τον κεντρικό δρόμο και μετακινείται προς Λάρδο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Εκπρόσωπος Τύπου ΠΣ: Σε κατάσταση συναγερμού τίθεται ο μηχανισμός

Σε κατάσταση συναγερμού τίθεται ο μηχανισμός για Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Λάρισα, Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία, περιοχές της Αχαΐας, περιοχές της Ηλείας και στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, καθώς σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η ΓΓΠΠ για αύριο, Κυριακή 23 ιουλίου, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 5) στις παραπάνω περιοχές, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

«Αυτή η ακραία κατάσταση που βιώνουμε θα ευνοήσει ακόμη περισσότερο την εκδήλωση και εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών», υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός και προσέθεσε: «Βρισκόμαστε εδώ και δύο εβδομάδες σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα και αναμένεται τα φαινόμενα αυτά να ενταθούν τις επόμενες τρεις ημέρες. Τα χαρακτηριστικά τους θα είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου, πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας κάτω από 15% και, τέλος, σημαντική ενίσχυση των ανέμων, σύμφωνα και με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με κατεπείγον έγγραφό της, απευθύνει έκκληση προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, προκειμένου να θέσουν το προσωπικό τους και τα μέσα τα οποία διαθέτουν στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Καίγεται το μοναστήρι της Παναγιάς της Υψενής – Εγκλωβισμένες οι μοναχές

Συμβαίνει τώρα: Τρία ξενοδοχεία καίγονται στη Ρόδο