Πρωτόγνωρες εικόνες για Ιούλιο στο αεροδρόμιο της Μυκόνου (vid)

Πρωτόγνωρη είναι η εικόνα του αεροδρομίου «Μαντώ Μαυρογένους» της Μυκόνου μες στην καρδιά του καλοκαιριού. Τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του Mykonos Live TV με τον άδειο εξωτερικό χώρο αφίξεων είναι χαρακτηριστικά. Ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι ελάχιστος ενώ δεν υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα που να περιμένουν ταξιδιώτες.

Όλοι συμφωνούν ότι η φετινή επισκεψιμότητα στο νησί των ανέμων είναι μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι αλλά αυτό που αντικρίσαμε δεν το έχουμε ξανασυναντήσει στο αεροδρόμιο του νησιού και μάλιστα στα μέσα Ιουλίου. Αναμφίβολα, ένας από τους λόγους για την έλλειψη συνωστισμού στο αεροδρόμιο -αλλά όχι για την μειωμένη κίνηση επιβατών- είναι η λειτουργία σημείων ελεγχόμενης πρόσβασης με ανακλινόμενες μπάρες, από τα οποία διέρχονται όλα τα οχήματα για να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν τον κόσμο.

Οι μπάρες δίνουν την δυνατότητα 10λεπτης δωρεάν παραμονής, ενώ για περισσότερο χρόνο υπάρχει χρέωση €1 ανά λεπτό. Μια κάρτα εισόδου κοστίζει €124 ενώ απαιτείται εγγύηση €500. Πάντως, οι ξενοδόχοι του νησιού λόγω των πολλών διελεύσεων των μίνι βαν των ξενοδοχείων σε 24ωρη βάση διαμαρτύρονται για τα “διόδια”.