Νύχτα αγωνίας στα Δερβενοχώρια – Μέτωπο πολλών χιλιομέτρων από τη μεγάλη φωτιά

Καίει σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο με τεράστια καύσιμη ύλη – Δύσκολο το έργο των επίγειων δυνάμεων – Ο αέρας την έσπρωχνε μακριά από τον «αυχένα» της Πάρνηθας

Τεράστια είναι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για τη φωτιά που καίει από το απόγευμα της Δευτέρας (17/07) στα Δερβενοχώρια.

Η φωτιά που ξέσπασε στο Πάνακτο Δερβενοχωρίων καίει ανεξέλεγκτη σε δασική έκταση, έχει μπροστά της τεράστια καύσιμη ύλη.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι έχει σχηματίσει ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων σε ένα εξαιρετικά δύσβατο έδαφος που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μόνος σύμμαχος στην προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού είναι η φορά των ανέμων που έσπρωχναν τη φωτιά προς την κατεύθυνση της Μάνδρας και της Ελευσίνας και όχι στον αυχένα της Πάρνηθας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται για αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα.

Στην περιοχή των Δερβενοχωρίων επιχειρούσαν το βράδυ της Δευτέρας, 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα. Νωρίτερα στις προσπάθειες κατάσβεσης είχαν πάρει μέρος 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα τα οποία αποσύρθηκαν λίγο μετά τις 21.00 αφήνοντας το έργο της κατάσβεσης μόνο στις επίγειες δυνάμεις

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Παράλληλα, μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιχειρούσαν να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες. Η αγωνία των κατοίκων είναι μεγάλη τόσο για την εξέλιξη της φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο και για την αυριανή ημέρα καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα είναι δύσκολη. Προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική και ισχυροί άνεμοι που θα φθάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ…