Νέα Μάκρη: ΕΔΕ για το θάνατο της 19χρονης εγκύου, μετά τις καταγγελίες ότι άργησε το ασθενοφόρο

Ο θάνατος μιας εγκύου γυναίκας μόλις 19 ετών σήμερα (7.6.2023) στη Νέα Μάκρη και οι καταγγελίες των συγγενών της ότι το ασθενοφόρο άργησε για ώρες να πάει κινητοποίησαν την διοίκηση του ΕΚΑΒ και την Υγειονομική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, που διέταξαν ΕΔΕ για το τραγικό συμβάν.

Η άτυχη 19χρονη από τη Νέα Μάκρη, που ήταν 9 μηνών έγκυος, ενημέρωσε τον σύζυγό της ότι αισθάνεται αδιαθεσία και εκείνος κάλεσε το ΕΚΑΒ, καθώς δεν διέθεταν αυτοκίνητο για να την πάει σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πρώτη κλήση που δέχθηκε το ΕΚΑΒ για το συμβάν στη Νέα Μάκρη με την έγκυο γυναίκα ήταν στις 11:00. Όμως, το περιστατικό δεν θεωρήθηκε υψηλής προτεραιότητας. Ακολούθησε δεύτερη κλήση, μιάμιση ώρα αργότερα, κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση ότι η κοπέλα γεννάει.

Τότε σύμφωνα με το ρεπορτάζ ξεκίνησε κινητή μονάδα από την Αρτέμιδα με γιατρό, η οποία έφθασε 20 λεπτά αργότερα. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 19χρονη έγκυος είχε ήδη καταλήξει.

Συγγενείς της άτυχης 19χρονης εγκύου πάντως κατήγγειλαν ότι το ασθενοφόρο άργησε για ώρες να πάει στο σημείο και αυτό αποδείχτηκε μοιραίο.

Το ΕΚΑΒ διέταξε ήδη ΕΔΕ για το θέμα, ενώ ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συμβάν θα κάνει και η Υγειονομική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.