Ένοπλη ληστεία με ομήρους σε σπίτι και μαγαζί οικογένειας στη Νέα Ιωνία

Στιγμές φόβου και τρόμου βίωσαν σήμερα (7.6.2023) τα ξημερώματα στη Νέα Ιωνία ένας 78χρονος έμπορος, η σύζυγος και η κόρη του όταν έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας μέσα στο σπίτι τους. Μάλιστα οι ληστές κράτησαν ομήρους την οικογένεια του εμπόρου και τον ανάγκασαν να τους πάει και στο μαγαζί του που βρίσκεται κάτω από το σπίτι και να τους δώσει και ό,τι χρήματα είχε εκεί.

Η ληστεία έγινε στις 4:05 σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Α. Σαπουντζάκη στη Νέα Ιωνία. Ο 78χρονος έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, η γυναίκα του και η κόρη τους κοιμόνταν στο σπίτι τους.

Πέντε άγνωστοι άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους μπήκαν σε διπλανή πολυκατοικία και πήδηξαν από εκεί στο σπίτι της οικογένειας στη Νέα Ιωνία.

Οι ληστές, διέρρηξαν μια πόρτα, μπήκαν μέσα και υπό την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον 78χρονο, την γυναίκα και την κόρη του και έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Στη συνέχεια κάποιοι από τους ληστές κράτησαν ομήρους τη γυναίκα και την κόρη του εμπόρου, ενώ οι υπόλοιποι πήραν τον έμπορο και με την απειλή όπλου τον κατέβασαν στον 1ο όροφο του κτηρίου της Νέας Ιωνίας, όπου βρισκόταν το κατάστημά του.

Εκεί τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να τους δώσει χρήματα που είχε μέσα.

Το συνολικό ποσό που έκλεψαν οι ληστές ανέρχεται στα 9.500 ευρώ. Οι άγνωστοι έφυγαν στη συνέχεια προς άγνωστη κατεύθυνση και η αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Το μόνοι θετικό ήταν πως κανένα από τα μέλη της οικογένειας δεν τραυματίστηκε.