Λάρισα: Αδέσποτα σκυλιά όρμησαν σε γυναίκα – Ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια από περαστικούς

Η καταγγέλλουσα τονίζει στο onlarissa.gr ότι τα αδέσποτα σκυλιά που της επιτέθηκαν είναι τρία και στράφηκαν εναντίον της την ώρα που έκανε τον απογευματινό της περίπατο.

Η ίδια αναφέρει στην καταγγελία της: «Αδέσποτα σκυλιά μου όρμησαν την Τετάρτη, ενώ έκανα το απογευματινό περπάτημα. Τα αδέσποτα είναι τουλάχιστον τρία και αράζουν στον κυκλικό κόμβο της οδού Κ. Καραμανλή, στο ύψος μετά την εφημερίδα Ελευθερία, έναντι του Μedia Μarkt όπου λειτουργεί και καφέ. Βγήκαν αιφνιδιαστικά από τους θάμνους και έτρεχαν πάνω μου. Για να ανακόψω την ταχύτητά τους, βγήκα και περπατούσα μέσα στο οδόστρωμα ζητώντας με τα χέρια βοήθεια από διερχόμενα αμάξια. Το τραγελαφικό είναι ότι οι οδηγοί, γυναίκες οι περισσότερες, φρέναραν για να μην πατήσουν τα σκυλιά που είχαν βρεθεί και αυτά στο οδόστρωμα αλλά αμέσως μετά έφευγαν. Στην πράξη, δηλαδή, αδιαφόρησαν για μένα που ζητούσα βοήθεια αλλά πρόσεξαν μόνον μη βλάψουν τα σκυλιά! Και αφού δεν έβλαψαν τα σκυλιά, απέμειναν αυτά ανεμπόδιστα πλέον να συνεχίσουν το κυνηγητό … εναντίον μου! Τελικά σώθηκα αφού δάμασα τα σκυλιά με …συζήτηση μαζί τους … και ευτυχώς που δεν ήταν πεινασμένα».

Ολοκληρώνοντας την περιγραφή της για το τρομακτικό περιστατικό που βίωσε η αναγνώστρια αναρωτιέται: «Γίναμε τόσο πια φιλόζωοι ή νομοταγείς ώστε σεβόμαστε μη χτυπήσουμε σκυλί με το αμάξι αλλά μετά από αυτό δεν περισσεύει η ευσυνειδησία για τον συνάνθρωπο; Είτε, δεν έχουμε εκπαιδευτεί τι να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, που συνάνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο;».

Τέλος, παρακαλεί «τον Δήμο Λαρισαίων να μαζέψει τα αδέσποτα προτού θρηνήσουμε θύματα».