Κραυγή αγωνίας από τον Άγιο Γιάννη Πηλίου: 110 εγκλωβισμένοι – Φωνάζουν «στείλτε βοήθεια, δεν υπάρχει κανείς»

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τις σφοδρές καταιγίδες, που σημειώνονται από το πρωί της Τρίτης στη Μαγνησία, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στο παραθαλάσσιο χωριό Άγιος Ιωάννης Πηλίουκαι ζητούν βοήθεια για να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Όπως ανέφερε η επιχειρηματίας της περιοχής, Ηρώ Πρώια “Στείλτε βοήθεια ο κόσμος προσπαθεί να απεγκλωβίσει τα αυτοκίνητα από το πάρκινγκ με κίνδυνο να παρασυρθούν!!! Κοινοποιήστε δεν υπάρχει βοήθεια!!!”. Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τον δρόμο να έχει μετατραπεί σε ποτάμι με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Σύμφωνα με το meteo.gr, περίπου 110 κάτοικοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο χωριό.

Από την πλευρά του, με ανάρτησή του στο facebook o αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Βασίλης Καραουλάνης, ενημέρωσε πως τα ποτάμια έχουν μπει μέσα στα ξενοδοχεία, κάνοντας έκκληση για βοήθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

“Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου έχουν σπάσει τα ποτάμια και έχουν μπει μέσα στα ξενοδοχεία και η στάθμη ανεβαίνει επικίνδυνα μέσα σε αυτά πάνω από 1.5 μέτρο που έχουν κόσμο τουρίστες μέσα τεράστια ζημιά κομμένα τηλέφωνα και ρεύμα ,παρακαλώ ειδοποιειστε την πυροσβεστική άμεση ανάγκη να ανέβουν επάνω τεράστιες καταστροφές…”,

Σημειώνεται πως στη Ζαγορά Πηλίου έπεσαν πάνω από 500 χιλιοστά βροχής, ενώ ο τεράστιος όγκος βροχής θα βρει διέξοδο στη θάλασσα προκαλώντας πλημμύρες.