Η έκθεση της WWF – Πολιτικά και θεσμικά κενά προς την Κλιματική ουδετερότητα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ειδική συνάντηση εργασίας με θέμα «Η έκθεση της WWF – Πολιτικά και θεσμικά κενά προς την Κλιματική ουδετερότητα» διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Δασών Καθηγητή Κωνσταντίνου Αραβώση και με τη συμμετοχή του κ. Δημήτρη Καραβέλα, Γενικού Διευθυντή της WWF Ελλάς και της κ. Θεοδότας Νάντσου, επικεφαλής Περιβαλλοντικής Πολιτικής της WWF Ελλάς.

Στη συνάντηση, ο κ. Αραβώσης παρουσίασε μια σημαντική κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία, τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο, και αναφέρθηκε περαιτέρω συνολικά στις πολιτικές της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά της WWF, o κ. Καραβέλας αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της έκθεσης της WWF για τα «πολιτικά και θεσμικά κενά προς την κλιματική ουδετερότητα», κάνοντας ειδική αναφορά στην κλιματική κρίση, στο πώς μπορεί να μετριαστεί η κλιματική αλλαγή και στο πώς μπορούν να βελτιωθούν οι κλιματικές επιδόσεις της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ευρύτερης κοινωνικής συμμετοχής και διαφάνειας καθώς και στη σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Η κ. Νάντσου παρουσίασε αναλυτικά την έκθεση της WWF, δίνοντας έμφαση στην τάση χρήσης αερίου και στο ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τις ΑΠΕ, αναφέροντας ότι η χώρα μας το 2022 είχε χρήση 47% από ΑΠΕ και τονίζοντας την ανάγκη γρήγορης μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία μετάβαση που για να προκύψει χρειάζεται καινοτόμες λύσεις και μηδενικού κλιματικού αποτυπώματος πολιτικές και μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης.

Στη στρογγυλή αυτή τράπεζα συμμετείχαν οι Θεματικοί Συντονιστές της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων Βασίλης Μιχαλόπουλος, Αργυρή Κατωπόδη, Θάνος Νιφόρος, Σίμος Χριστοφάκης και Δημήτρης Σταρόγιαννης, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιώργος Κουμπαράκης, καθώς και οι Αντώνης Παπαδάκης, διευθυντής, και η Κοραλία Βαλλιάνου, σύμβουλος, από το γραφείο του Γ.Γ. Δασών.

Πηγή : ekloges.net