Γιατί αυτός ο πίνακας πωλήθηκε και αγοράστηκε δύο φορές μέσα σε μία ημέρα;

Το πορτρέτο ενός μικρού κοριτσιού με αυστηρό πρόσωπο επιστράφηκε δύο φορές σε ένα κατάστημα με μεταχειρισμένα αντικείμενα στο Hastings της Αγγλίας, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του καταστήματος να το χαρακτηρίσουν «καταραμένο».

Ο πίνακας απεικονίζει ένα κορίτσι γύρω στα 10 με κόκκινο φόρεμα να κοιτάει με αυστηρό ύφος το κενό.

Η Telegraph αναφέρει ότι ο πίνακας ήταν αρχικά δωρεά ενός μεσήλικα μαζί με κάποιες κορνίζες.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος Steve παρατήρησε ότι τα μάτια του κοριτσιού σε «ακολουθούν σε όλο το δωμάτιο».

Την πρώτη φορά πωλήθηκε στην τιμή των 25 λιρών, ωστόσο δύο ημέρες μετά επεστράφη.

Ο Steve θυμάται την ιδιοκτήτρια να του λέει: «Πρέπει να απαλλαγώ από αυτήν την εικόνα» και ότι είχε μια «περίεργη αύρα», οπότε την βάλαμε στο παράθυρο [με μια πινακίδα] που έλεγε «πιθανώς καταραμένο».

Η τακτική μάρκετινγκ λειτούργησε και το πορτρέτο πουλήθηκε σύντομα σε μια νέα γυναίκα η οποία την επέστρεψε σχεδόν αμέσως  «ταραγμένη και αγχωμένη» λέγοντας πως «δεν ήθελε να ξαναδεί το καταραμένο αυτό πράγμα».

Σύμφωνα με την Daily Mail, αυτό οδήγησε το κατάστημα να το ξαναβάλει στην βιτρίνα του και να γράψει: ««Επέστρεψε!!! Πουλήθηκε δύο φορές και επέστρεψε δύο φορές! Είσαι αρκετά γενναίος;». 

Αφού κοινοποιήθηκε η εικόνα του μικρού κοριτσιού στα social media και τράβηξε την προσοχή, ο δεύτερος ιδιοκτήτης επέστρεψε στο κατάστημα και αγόρασε τον πίνακα ξανά.

Ο Steve εξήγησε: «Το τελευταίο άτομο ήταν τρομοκρατημένο, δεν μπορούσε να το έχει, αλλά μετά είδε ότι η δημοσίευση είχε πολλές προβολές και άλλαξε γνώμη. Νομίζει ότι τώρα έχει κάποιου είδους χρηματική αξία ο πίνακας. Με πήρε τηλέφωνο σήμερα και μου είπε εάν μπορεί να το πάρει πίσω. Έχει αποφασίσει ότι δεν φοβάται πλέον».

Από τότε που ο πίνακας κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί χρήστες τη συνέκριναν με την καταραμένη κούκλα Annabelle από το The Conjuring του 2013 και τα στοιχειωμένα παιδιά φαντάσματα από την ταινία «The Others» με πρωταγωνίστρια τη Nicole Kidman.