Δωρεάν τα διόδια την Κυριακή για την ψηφοφορία των πολιτών

Με ανοιχτά διόδια θα μετακινηθούν οι πολίτες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για να ασκήσουν το δικαίωμά τους στις εκλογές 2023.

Όσοι έχουν επιβεβαιώσει ότι ψηφίζουν σε άλλη περιοχή από αυτή που διαμένουν μέσω της εφαρμογής «Μάθε πού ψηφίζεις» του υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, όπως σε κάθε εκλογική δοκιμασία, στις εκλογές 2023 θα είναι δωρεάν οι διελεύσεις από τα διόδια, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής Οδού και της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Οι δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια στο πλαίσιο των εκλογών θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα της Παρασκευής 19 Μαΐου και θα διατηρηθούν μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι τόσο την Παρασκευή όσο και τη Δευτέρα τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Εκλογές και διόδια: Τι ισχύει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για τις εκλογές θα μπορούν να διέλθουν από τα διόδια δίχως να καταβάλλουν κόμιστρο από τα ξημερώματα της Πέμπτης, 18 Μαΐου. Προς τούτο θα χρειαστεί να επιδεικνύουν τα σχετικά έγγραφα.

Οι δωρεάν διελεύσεις αφορούν τους υπεραστικούς αυτοκινητόδρομους με διόδια δηλαδή τους παρακάτω άξονες: Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα-Πάτρα), Ιόνια Οδός (Αντίρριο-Ιωάννινα), Εγνατία Οδός (Ηγουμενίτσα-Κήποι Έβρου και κάθετοι), Ε65 (Ξυνιάδα-Τρίκαλα) και στην Ε.Ο. Αθήνας-Θεσσαλονίκης δηλαδή Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Κλειδί Ημαθίας-Ράχες Φθιώτιδας), Κεντρική Οδός  (Σκάρφεια-Ράχες δλδ ο Μαλιακός), Νέα Οδός (Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια).

Σημειώνεται ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι -που πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες τις ημέρες των εκλογών- έχουν και έκπτωση στα αεροπορικά εισιτήρια

πηγη

Πηγή : ekloges.net