Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: «Αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θ’ ανοίξει βεντέτα», λέει ο Κροάτης πρόεδρος

Θέση υπέρ των 100 και πλέον χούλιγκαν συμπατριωτών του, οι οποίοι εφόρμησαν στην Ελλάδα για να σπείρουν τον τρόμο, και τον θάνατο όπως τελικά συνέβη, έλαβε ο πρόεδρος της Κροατίας.

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Μιλάνοβιτς Ζόραν τοποθετήθηκε για τα γεγονότα στην Ελλάδα, όπου ένας Έλληνας οπαδός έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ των Bad Blue Boys και οπαδών της ΑΕΚ.

Όπως ισχυρίστηκε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς δεν μπορεί να υποστηρίξει τους Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί «πήγαν για να επιτεθούν και να κάνουν επεισόδια», απέφυγε ωστόσο να τους χαρακτηρίσει «χούλιγκαν».

Μάλιστα όπως είπε είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα ενώ άσκησε κριτική και στην ελληνική αστυνομία, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της «περίεργη».

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Αυτή η προθεσμία λήγει τώρα και αν παραταθεί η κράτηση για όλους τους συλληφθέντες που είναι 100 άνθρωποι δεν θα έχει λογική. Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν στην Αθήνα, που πήγαν για να επιτεθούν κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το υποστηρίξω, η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι περίεργη. Δεν παύουν να είναι πολίτες και να έχουν δικαιώματα», είπε αρχικά σε δηλώσεις του στο κροατικό δίκτυο Dnevnik Nova TV.

«Οι συνθήκες του θανάτου του άνδρα δεν είναι ακόμη απολύτως σαφείς», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος σε μια δημόσια επιστολή των γονέων των Κροατών χούλιγκαν, σημείωσε: «Ας αφήσουμε τους γονείς να φύγουν, είναι ενήλικες. Οι γονείς τους δεν τους έστειλαν εκεί, πήγαν με δική τους πρωτοβουλία. Κάποιοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να κρατάει άτομα ως ύποπτα για μία έως και πέντε ημέρες, και αυτή η περίοδος έχει πλέον παρέλθει, έχει τελειώσει», εξήγησε ο Μιλάνοβιτς .

«Τώρα θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, η συντριπτική τους πλειοψηφία. Αν συνεχίσουν να τους κρατούν όλους, θα είναι κάτι που θα προσομοιάζει με μια de facto κατάσταση πολέμου. Δεν μπορείς να τους κρατάς όλους υπό κράτηση», κατέληξε.