«Δακρύζουν» οι νεκροί των Τεμπών από ψηλά: Τα λεφτά της τηλεδιοίκησης έγιναν σκάφη και υπερπολυτελή σπίτια

Τραγωδία στα Τέμπη: Ένα άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ήρθε στο φως από την «Καθημερινή» της Κυριακής, σχετικά με τη σύμβαση τηλεδιοίκησης στα τρένα. Πρόκειται για ρεπορτάζ, το οποίο συνδέεται με τη σχετική έρευνα των Ευρωπαίων εισαγγελέων, η οποία καταλήγει σε βαριές κατηγορίες, μετά την αποκάλυψη συνταρακτικών γεγονότων.

Τραγωδία στα Τέμπη: Πληροφορίες για ρουσφέτια 10 μήνες πριν το δυστύχημα

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, υπήρξε προστατευόμενος μάρτυρας, ο οποίος παρείχε σημαντικές πληροφορίες στο Γραφείο των Ευρωπαίων εισαγγελέων επί τις οδού Λουκάρεως στην Αθήνα, δέκα μήνες πριν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπτη, τον περασμένο Φεβρουάριο, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβάτες.

Μάλιστα, τα γεγονότα συσχετίστηκαν και με ατάκα του ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου, «Ο αρχικλέφτης του αρχικλέφταρου», τόσο από τους φορείς του δημοσίου όσο και από τις εταιρείες.

Απόσπασμα της εφημερίδας – Ποιος βρέθηκε με τριώροφο σπίτι στην Κηφισιά

Αναδημοσιεύουμε ένα μόνο μικρό απόσπασμα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

«Ανάμεσα σε όσα τον Μάιο του 2022 επεσήμανε ο ανώνυμος πληροφοριοδότης στους Ευρωπαίους εντεταλμένους εισαγγελείς ήταν και η ανάγκη να ερευνηθεί η οικονομική κατάσταση αυτών που διαχειρίστηκαν τη σύμβαση 717. «Ο … με μισθό 1.600 ευρώ και χωρίς άλλη εργασία πέραν της ΕΡΓΟΣΕ διαθέτει τριώροφο σπίτι στην Κηφισιά, δύο σκάφη, εξοχικό. Ο … διαθέτει οκταώροφο στον Πειραιά, αγόρασε σπίτι στο Π. Ψυχικό και σκάφος…». Οι 26 ύποπτοι, εκ των οποίων 17 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της κοινοπραξίας, έχουν κληθεί να παράσχουν έγγραφες εξηγήσεις στους Ευρωπαίους εισαγγελείς την 1η Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της εν εξελίξει προκαταρκτικής εξέτασης. Εκτιμάται πάντως ότι αρκετοί απ’ αυτούς θα ζητήσουν νέα διορία».

Κάπως έτσι φαίνεται πως χάθηκαν 57 αθώες ψυχούλες!

Πηγή: workenter.gr