Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού σε συγκέντρωση πολιτών στο Ρέθυμνο

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στο Ρέθυμνο

 

«Έχω πολλές φορές περιγράψει την πρώτη μας τετραετία ως μία τετραετία στην οποία χτίζουμε ένα σπίτι, έχουμε βάλει τα θεμέλια και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε τους ορόφους. Το σπίτι όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Για να ολοκληρωθεί το σπίτι της σύγχρονης Ελλάδος, μιας Ελλάδας η οποία θα γίνει πραγματικά μία ευρωπαϊκή χώρα, χρειαζόμαστε μία τετραετία ακόμα και θα την έχουμε. Είμαι σίγουρος πια γι’ αυτό», τόνισε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες που τον υποδέχτηκαν στην πόλη του Ρεθύμνου.

Έχω δώσει εντολή δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας να μετακινηθούν στη νότια Αίγυπτο, ώστε να μπορέσουμε να απομακρύνουμε συμπολίτες μας από το Σουδάν

«Η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί. Βλέπετε ότι αντιμετωπίζουμε ακόμα μεγάλες κρίσεις. Βλέπετε τι γίνεται, ας πούμε, σήμερα στο Σουδάν, όπου ήδη έχω δώσει εντολή για δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας να μετακινηθούν στη νότια Αίγυπτο, ώστε να είναι έτοιμα, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μπορέσουμε να απομακρύνουμε συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε μία ζώνη πολέμου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του.

Άκουσα τον κ. Τσίπρα να «στρώνει το χαλί» για την επερχόμενη εκλογική του ήττα. Οι Έλληνες θυμούνται τι έγινε το 2015

«Ας αφήσουμε τους αντιπάλους μας να βουλιάζουν στο “γκρίζο”, στην τοξικότητα και στη λάσπη. Άκουσα χθες τον κ. Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη, στην πρώτη του ουσιαστικά ομιλία μετά την προκήρυξη των εκλογών, να “στρώνει το χαλί” για την επερχόμενη εκλογική του ήττα. Να λέει: μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις, μην πιστεύετε τα μέσα, μην πιστεύετε τίποτα από όλα αυτά, δρομολογούμε σχέδια, δεν ξέρω και εγώ, αποστασίας, αποσταθεροποίησης.

Του απαντώ: τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, η βροντερή φωνή του ελληνικού λαού θα στείλει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που του αξίζει, στην αντιπολίτευση. Γιατί οι Έλληνες ξέρουν, κρίνουν, συγκρίνουν και κυρίως θυμούνται.

Κυρίως θυμούνται, θυμούνται τι έγινε το 2015. Γιατί είναι επίκαιρα όλα αυτά πάλι; Διότι βγαίνουν στελέχη και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης και τι μας λέει; “Δεν πειράζει”, λέει, “μπορεί να ξανακλείσουν και οι τράπεζες. Είναι ένα ενδεχόμενο αυτό. Τίποτα, δεν έγινε και τίποτα σοβαρό, έτσι”; Λες και δεν τα θυμάστε εσείς οι συνταξιούχοι που περιμένατε στις ουρές για να πάρετε 50 ευρώ με κλειστές τις τράπεζες. Και εμείς κρατήσαμε τότε τη χώρα στην Ευρώπη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Οι φίλοι που ενδεχομένως σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, να σκεφτούν ότι ενώ ψηφίζουν Ανδρουλάκη, μπορεί να τους προκύψει Τσίπρας από την «πίσω πόρτα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «άνοιγμα» και στους ψηφοφόρους που σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

«Τα λέω όλα αυτά διότι η “προοδευτική διακυβέρνηση των ηττημένων”, την οποία φαντασιώνεται ο κ.Τσίπρας -μην ακούτε αυτά που σας λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το σενάριο αυτό- είναι υπαρκτό το σενάριο αυτό, είναι ουσιαστικά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜέΡΑ25.

Απευθύνομαι, λοιπόν, εγώ και στους φίλους μας που ενδεχομένως να σκέφτονται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο ξέρουμε ότι είχε μία ιστορική δύναμη εδώ στην Κρήτη, να τους πω να σκεφτούν πολύ καλά την επιλογή τους, διότι μπορεί να καταλήξουν ενώ ψηφίζουν Ανδρουλάκη, να τους προκύπτει Τσίπρας από την “πίσω πόρτα”. Και δεν νομίζω ότι αυτό είναι το οποίο τελικά θέλουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρέπει οι πολίτες να διαλέξουν ποιον θέλουν τελικά, να έχουν στο τιμόνι της χώρας

«Διαρκώς αντιμετωπίζουμε κρίσεις, σε έναν κόσμο ο οποίος είναι εξαιρετικά περίπλοκος. Πρέπει λοιπόν οι πολίτες να διαλέξουν ποιον θέλουν τελικά να έχουν στο τιμόνι της χώρας. Ποιος πρέπει να κάθεται στο Μέγαρο Μαξίμου, ποιος πρέπει να εκπροσωπεί τη χώρα στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και ποια παράταξη έχει αποδείξει, ότι αντέχει στα δύσκολα και ότι οι φουρτούνες τελικά θέλουν καλούς καπετάνιους και καλό πλήρωμα. Αυτό η Νέα Δημοκρατία το έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Πρόδρομο, στα γραφεία της Μητρόπολης.

 

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

 

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ γι΄ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή. Γαλάζιος είναι ο ουρανός μετά από κάθε μπόρα κι επειδή πρέπει να αυτοσχεδιάζουμε και λίγο γαλάζια θα είναι η Κρήτη μας, γαλάζια θα είναι και όλη η χώρα μετά τις εκλογές. Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτή την θερμή σας υποδοχή.

Σήμερα, εδώ στο Ρέθυμνο, δεν επέλεξα τυχαία να ξεκινήσω την προεκλογική μας εκστρατεία από την Κρήτη μας, από τα Χανιά μας, από το Ρέθυμνό μας. Για να πάρω δύναμη από το χειροκρότημά σας, από το χαμόγελό σας, από την αγάπη σας.

Και δεν ξεχνώ βέβαια ότι εδώ στο Ρέθυμνο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πάντα πάρα πολλούς φίλους και είμαι σίγουρος ότι πολλοί απ’ αυτούς είναι σήμερα μαζί μας.

Όπως είναι μαζί μας -και θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ- και η νέα μας γενιά, η ΔΑΠ μας, η ΟΝΝΕΔ μας, που τόσο δυναμική παρουσία έχουν εδώ στο Ρέθυμνο και μας θυμίζουν τι; Μας θυμίζουν πρώτα και πάνω απ’ όλα, το μέλημά μας, το νοιάξιμό μας πρέπει να είναι για την επόμενη γενιά. Ώστε τα νέα παιδιά, τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, να μπορούν να ζήσουν σε μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή την οποία εμείς παραλάβαμε. Γι’ αυτούς αγωνιζόμαστε, αυτή είναι η πορεία την οποία χαράξαμε τέσσερα χρόνια τώρα, μία πορεία προόδου, μέσα σε μεγάλες φουρτούνες.

Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή απ’ ό,τι ήταν το 2019 και με τη δική σας τη βοήθεια θα την κάνουμε ακόμα πιο ισχυρή. Γιατί έχουμε μία τετραετία ακόμα προόδου, προκοπής, ανάπτυξης, δουλειών, χαμηλότερων φόρων, περισσότερης αυτοπεποίθησης. Για μία Ελλάδα πιο ισχυρή, με τη γνώμη της, τη φωνή της, να μετράει παντού.

Καθώς ερχόμουν και περπατούσα στην όμορφη παραλία σας, είδα ήδη πολλούς τουρίστες, πολλούς επισκέπτες, μία ακόμα ένδειξη ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη. Είναι κι αυτή ακόμα μία επιτυχία της κυβέρνησής μας.

Θέλω να θυμίσω πως ανοίξαμε τη χώρα μέσα στην πανδημία το 2020, πως φροντίσαμε να προβάλλουμε την εικόνα της χώρας ως ενός ασφαλούς προορισμού στο εξωτερικό. Και όλοι αυτοί οι επισκέπτες οι οποίοι έρχονται και τονώνουν την τουριστική μας κίνηση είναι επισκέπτες που προσθέτουν στην ανάπτυξη, δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Γι’ αυτό και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και φέτος εδώ, η Κρήτη, το Ρέθυμνο, θα «βουλιάξουν» από επισκέπτες, θα επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο κι άλλο και ο τόπος μας θα δει ακόμα περισσότερη προκοπή από αυτή την οποία είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Έχει δίκιο ο Πρόεδρος να λέει ότι εδώ στο Ρέθυμνο είναι τα ΟΥΚ μας, και ο Πρόεδρος είναι δυνατός εδώ, σε άλλα σπορ δραστηριοποιείται, όπως μου είπε. Αλλά πράγματι έρχομαι σε μία Περιφερειακή Ενότητα όπου η Νέα Δημοκρατία -θέλω να το πω αυτό και να το ακούσετε- κι όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα στην Κρήτη, εδώ πάντα πηγαίναμε καλύτερα απ’ ό,τι πηγαίναμε αλλού. Και φέτος, στις εκλογές αυτές δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πετύχουμε το στόχο μας.

Είναι κι ένα προσωπικό μου στοίχημα, ξέρετε, αυτό το οποίο έχω βάλει με τον εαυτό μου, αλλά το έχουμε βάλει όλοι μαζί: θέλω για πρώτη φορά όλη η Κρήτη, όχι μόνο το Ρέθυμνο, να είναι γαλάζια.

Και πιστεύω ότι αξίζουμε να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας και ενδεχομένως αυτών οι οποίοι δεν μας ψήφισαν το 2019. Μπορεί ακόμα τότε να ήταν επιφυλακτικοί, να μη μας πίστευαν, τότε τους παρουσιάζαμε μόνο ένα σχέδιο για το μέλλον της χώρας. Σήμερα έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα σε όλα τα πεδία, όπως σας είπα, στην ανάπτυξη, στο προσφυγικό, στην Άμυνα, στη θέση της χώρας, στη στήριξη της κοινωνίας.

Ανάμεσά μας βλέπουμε και πολλούς μαγαζάτορες. Θυμάστε όταν χρειάστηκε να κλείσουμε τη χώρα στη διάρκεια της πανδημίας. Εμείς στηρίξαμε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πληρώσαμε μισθούς, δώσαμε επιστρεπτέα προκαταβολή για να μπορέσουν σήμερα όλες αυτές οι επιχειρήσεις να έχουν εργαζόμενους και να μπορούν να αναπτύσσονται. Έπρεπε να περάσουμε από μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Όλα αυτά, λοιπόν, νομίζω ότι τα γνωρίζετε και πιστώνετε σε αυτή την κυβέρνηση ότι κράτησε σταθερό το τιμόνι της χώρας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.

Όπως κάναμε και κάτι ακόμα. Υλοποιούμε όλες μας τις δεσμεύσεις για τα μεγάλα, τα πολύ σημαντικά έργα της Κρήτης μας.

Για εμένα, ο Βόρειος Οδικός Άξονας ήταν και παραμένει ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα, από τις εποχές που ως αρχηγός της αντιπολίτευσης ερχόμουν και μιλούσα εδώ στην Κρήτη, σε εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια, και έλεγα δεν είναι δυνατόν το νησί μας, αυτή η «ναυαρχίδα» της ανάπτυξης της χώρας μας, να έχει έναν δρόμο ο οποίος ουσιαστικά έρχεται από την δεκαετία του ’60.

Όταν ήρθαμε στα πράγματα δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για τον ΒΟΑΚ, δεν υπήρχαν μελέτες, δεν  υπήρχε χρηματοδότηση. Σήμερα, σε μία ώρα από τώρα, πηγαίνω στο Ηράκλειο για να υπογράψουμε το δεύτερο τμήμα του ΒΟΑΚ.

Και εκτιμώ ότι μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, θα έχουμε και οριστικό μειοδότη για τη σύμβαση παραχώρησης, το μεγάλο τμήμα το οποίο αφορά τα Χανιά έως το Ηράκλειο.

Θα τηρήσω στο ακέραιο τη δέσμευσή μου: θα παραδώσω στην Κρήτη τον πιο υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο στην Ευρώπη, γιατί δεν της αξίζει τίποτα λιγότερο.

Και μέχρι το ’27 -και αυτό βέβαια και για το Ρέθυμνο έχει μεγάλη σημασία, καθώς η κίνηση σε εσάς έρχεται και από τα Χανιά αλλά έρχεται και από το Ηράκλειο- μέχρι το ’27 θα λειτουργεί στο Καστέλι το πιο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της Μεσογείου. Είναι ακόμα μία δέσμευσή μας την οποία δρομολογούμε.

Αυτή είναι μια σειρά από έργα. Μεγάλα έργα άρδευσης τα οποία τόσο σημασία έχουν για τον πρωτογενή τομέα. Έργα δευτερογενούς ασφάλειας, έργα που έχουν να κάνουν με τα λιμάνια μας για να μπορέσουμε να μετατρέψουμε την Κρήτη μας και σε ένα κέντρο θαλάσσιου τουρισμού. Ήταν έργα τα οποία τα είχαμε αμελήσει εδώ και πολύ καιρό.

Ζητώ, λοιπόν, από τους συντοπίτες μας τους Κρητικούς να αναλογιστούν: τέσσερα χρόνια, 2015-2019, τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση πραγματικά για την Κρήτη; Και τι κάναμε εμείς για την Κρήτη, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες.

Και πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μας ψήφισαν ή μπορεί να «αλληθωρίζουν» ακόμα και σήμερα προς άλλα κόμματα, θα σκεφτούν πολύ σοβαρά, θα τα ζυγίσουν και θα λάβουν υπόψη και το ατομικό τους συμφέρον αλλά και τη συλλογική προκοπή και ευημερία του τόπου.

Μπορούμε να πάμε μπροστά και να κάνουμε πολλά περισσότερα βήματα ανάπτυξης. Έχω πολλές φορές περιγράψει την πρώτη μας τετραετία ως μία τετραετία στην οποία χτίζουμε ένα σπίτι, έχουμε βάλει τα θεμέλια και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε τους ορόφους.

Το σπίτι όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Για να ολοκληρωθεί το σπίτι της σύγχρονης Ελλάδος, μιας Ελλάδας η οποία θα γίνει πραγματικά μία ευρωπαϊκή χώρα, χρειαζόμαστε μία τετραετία ακόμα και θα την έχουμε. Είμαι σίγουρος πια γι’ αυτό.

Και ας αφήσουμε τους αντιπάλους μας να βουλιάζουν στο «γκρίζο», στην τοξικότητα και στη λάσπη. Άκουσα χθες τον κ. Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη, στην πρώτη του ουσιαστικά ομιλία μετά την προκήρυξη των εκλογών, να «στρώνει το χαλί» για την επερχόμενη εκλογική του ήττα.

Να λέει: μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις, μην πιστεύετε τα μέσα, μην πιστεύετε τίποτα από όλα αυτά, δρομολογούμε σχέδια, δεν ξέρω και εγώ, αποστασίας, αποσταθεροποίησης.

Του απαντώ: τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, η βροντερή φωνή του ελληνικού λαού θα στείλει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που του αξίζει, στην αντιπολίτευση. Γιατί οι Έλληνες ξέρουν, κρίνουν, συγκρίνουν και κυρίως θυμούνται.

Κυρίως θυμούνται, θυμούνται τι έγινε το 2015. Γιατί είναι επίκαιρα όλα αυτά πάλι; Διότι βγαίνουν στελέχη και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης και τι μας λέει; «Δεν πειράζει», λέει, «μπορεί να ξανακλείσουν και οι τράπεζες. Είναι ένα ενδεχόμενο αυτό. Τίποτα, δεν έγινε και τίποτα σοβαρό, έτσι»;

Λες και δεν τα θυμάστε εσείς οι συνταξιούχοι που περιμένατε στις ουρές για να πάρετε 50 ευρώ με κλειστές τις τράπεζες. Και εμείς κρατήσαμε τότε τη χώρα στην Ευρώπη.

Τα λέω, όμως, όλα αυτά διότι η «προοδευτική διακυβέρνηση των ηττημένων», την οποία φαντασιώνεται ο κ. Τσίπρας- μην ακούτε αυτά που σας λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το σενάριο αυτό- είναι υπαρκτό το σενάριο αυτό, είναι ουσιαστικά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ-  ΜέΡΑ25.

Απευθύνομαι, λοιπόν, εγώ και στους φίλους μας που ενδεχομένως να σκέφτονται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο ξέρουμε ότι είχε μία ιστορική δύναμη εδώ στην Κρήτη, να τους πω να σκεφτούν πολύ καλά την επιλογή τους, διότι μπορεί να καταλήξουν, ενώ ψηφίζουν Ανδρουλάκη, να τους προκύπτει Τσίπρας από την «πίσω πόρτα». Και δεν νομίζω ότι είναι αυτό το οποίο τελικά θέλουν.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της. Είναι μία κυβέρνηση η οποία πιστεύω ότι συνεχίζει στη μακρά ιστορία του προοδευτικού φιλελευθερισμού, που πρώτος ο Ελευθέριος Βενιζέλος χάραξε το δρόμο εδώ στον τόπο μας. Εμείς είμαστε οι συνεχιστές αυτής της μεγάλης παράδοσης.

Και με τη βοήθεια τη δική σας είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας, να πάμε τη χώρα πιο μπροστά, να αυξήσουμε -γιατί αυτό είναι το μεγάλο μου στοίχημα- κυρίως για τη νέα γενιά τους μισθούς, που ξέρω ότι ακόμα στην χώρα μας είναι χαμηλοί.

Αλλά οι μισθοί δεν αυξάνονται με διακηρύξεις και με συνθήματα, αυξάνονται με επενδύσεις, αυξάνονται με ανάπτυξη, αυξάνονται με καλύτερη κατάρτιση, με καλύτερη παιδεία για τα παιδιά μας.

Να στηρίξουμε τα πανεπιστήμιά μας και ξέρετε πόσο πιστεύω στα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα και τι εξαιρετική δουλειά γίνεται εδώ,  και στο Ρέθυμνο.

Τα νέα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι όταν αποφοιτούν από το πανεπιστήμιο θα βρουν εύκολα μια δουλειά. Να ξέρουν ότι θα μπορούν να αποκτήσουν επιτέλους το δικό τους σπίτι, διότι ένα πράγμα το οποίο ακούω συνέχεια από τα νέα παιδιά είναι, «δεν θέλω να ζω με τους γονείς μου μέχρι τα 30 μου» και έχουν δίκιο.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» ακριβώς σε αυτές τις ηλικίες απευθύνεται. Νέοι από 25 ετών και πάνω να μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, πληρώνοντας ουσιαστικά μια δόση ενός δανείου χαμηλότερη απ’ ό,τι θα πλήρωναν για ένα ενοίκιο.

Όλες αυτές είναι πολιτικές που ήδη υλοποιούμε. Θα δρομολογηθούν ακόμα περισσότερο τη δεύτερη τετραετία.

Όμως, φίλες και φίλοι, να κλείσω λέγοντας ένα πράγμα: η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί. Βλέπετε ότι αντιμετωπίζουμε ακόμα μεγάλες κρίσεις. Βλέπετε τι γίνεται, ας πούμε, σήμερα στο Σουδάν, όπου ήδη έχω δώσει εντολή για δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας να μετακινηθούν στη νότια Αίγυπτο, ώστε να είναι έτοιμα, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μπορέσουμε να απομακρύνουμε συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε μία ζώνη πολέμου.

Τα πράγματα δεν θα γίνουν πιο εύκολα. Διαρκώς αντιμετωπίζουμε κρίσεις, σε έναν κόσμο ο οποίος είναι εξαιρετικά περίπλοκος.

Πρέπει λοιπόν οι πολίτες να διαλέξουν ποιον θέλουν τελικά να έχουν στο τιμόνι της χώρας. Ποιος πρέπει να κάθεται στο Μέγαρο Μαξίμου, ποιος πρέπει να εκπροσωπεί τη χώρα στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και ποια παράταξη έχει αποδείξει ότι αντέχει στα δύσκολα και ότι οι φουρτούνες τελικά θέλουν καλούς καπετάνιους και καλό πλήρωμα. Αυτό η Νέα Δημοκρατία το έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει. Και θέλω τη δική σας στήριξη, τη δική σας δύναμη, ειδικά εδώ, αγαπητέ μου Γιάννη, αγαπητοί συνυποψήφιοι εδώ στο ψηφοδέλτιο.

Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο. Εξαιρετικό ψηφοδέλτιο. Εννέα πρόσωπα με δυνατή γυναικεία εκπροσώπηση. Δώστε όλοι τον αγώνα και δώστε μου τη δύναμη να συνεχίσω να εργάζομαι για το δικό σας καλό, για το καλό της πατρίδας μας για το καλό της Κρήτης μας, για το καλό της Ελλάδος μας.

Να είστε καλά, καλό αγώνα. Καλή δύναμη. Εδώ με το καλό και πάλι νικητές. Και σας περιμένω στην τελευταία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που θα κάνουμε στο Ηράκλειο, την τελευταία Δευτέρα πριν τις εκλογές, όπου πραγματικά είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει δει η Κρήτη εδώ και πολύ καιρό. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ. Καλή δύναμη.

Πηγή : ekloges.net