Βραζιλία: Μηχάνημα γυμναστηρίου 330 κιλών συνέτριψε τον αυχένα 42χρονου – «1% να περπατήσει ξανά»

Ο 42χρονος Ρεζιλάνιο ντα Σίλβα είχε μόλις κάνει ένα διάλειμμα μεταξύ της προπόνησής του και καθόταν στον πάγκο όταν το μηχάνημα βάρους 330 κιλών έπεσε πίσω από τον λαιμό του. Τρεις άνδρες φαίνονται να αφαιρούν γρήγορα τον μοχλό από την πλάτη του και να κάνουν σήμα για βοήθεια, ενώ ο ίδιος παρέμενε καθισμένος στον πάγκο.

Πατέρας τριών παιδιών, ο ντα Σίλβα υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση επί τέσσερις ώρες για να σταθεροποιηθεί ο αυχένας του. Η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά δεν έχει αποκτήσει ακόμη κίνηση στα πόδια, παρά μόνο στα χέρια του.

Man Paralyzed After Horrific Gym Accident When Squat Lever Falls On Neck | GI News

Ο νευροχειρουργός δρ Ζοσέ Κορέια είπε ότι οι πιθανότητες να μπορέσει να περπατήσει ξανά είναι πολύ μικρές. «Εξαρτάται πολύ από τον βαθμό τραυματισμού αρχικά, το επίπεδο επιστροφής των προηγούμενων λειτουργιών», δήλωσε ο ίδιος, όπως αναφέρει το βραζιλιάνικο πρακτορείο ειδήσεων G1.

«Δεν υπάρχουν ούτε κινητικά ούτε ευαίσθητα στοιχεία, δυστυχώς. Είναι ο πιο σοβαρός τραυματισμός που υπάρχει από άποψη νευρολογικής βλάβης. Η πιθανότητα, για να επιστρέψουν οι κινητικές του λειτουργίες είναι στατιστικά, μικρότερη από 1%».

Aparelho de musculação desaba sobre aluno em academia no Ceará; veja vídeo

Σύμφωνα με το γυμναστήριο, το μηχάνημα αγοράστηκε πριν από δύο μήνες περίπου και ήταν σε άριστη κατάσταση. Η οικογένεια του ντα Σίλβα δήλωσε ότι οι φίλοι του και το γυμναστήριο μοιράστηκαν το κόστος της χειρουργικής επέμβασης ύψους 7.000 δολαρίων.

Έκτοτε δημιούργησαν έναν λογαριασμό στον ιστότοπο crowdfunding για να συγκεντρώσουν χρήματα για την ανάρρωση του ντα Σίλβα. «Ας προσευχηθούμε να αναρρώσει γρήγορα και η πρόοδός του να ευλογηθεί από τη θεία χάρη για να ανακτήσει την κίνηση των ποδιών του» είπε η οικογένειά του.