Αυτός είναι ο ατρόμητος Λεωνίδας που έσωσε ζώα από τις φλόγες – Γιατί ξέσπασε η έγκυος γυναίκα του

Η εικόνα του έκανε τον γύρο του διαδικτύου. “Μπράβο παλικάρι μου” ήταν το σχόλιο που διάβαζε κανείς στα social media. Τι να πει κανείς γι αυτό το παλικάρι που δίχως δεύτερη σκέψη και χωρίς φόβο ρίχτηκε στη φωτιά στη Φυλή και έσωζε ζώα. Έσωζε ψυχές. Στις φωτογραφίες φαίνεται να τρέχει μέσα στον πύρινο όλεθρο, με σκυλάκια στην αγκαλιά του ή να τραβάει άλογα και γαϊδουράκια για να τα απομακρύνει από τον εφιάλτη.

Φωτιά Φυλή Ρόδης

Ένας από τους πολλούς αφανείς ήρωες, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μάς τον σύστησε η σύζυγός του, η οποία θα γίνει σε λίγο καιρό και μητέρα του παιδιού του. Είναι ο Λεωνίδας Ρόδης, κάτοικος Φυλής, που μπήκε στη μάχη της φωτιάς και βοήθησε όπως και με ότι μπορούσε κι αυτός.

Φωτιά Φυλή Ρόδης

Η σύζυγός του Ελίνα έγραψε στην ανάρτηση που έκανε, παραθέτοντας και τις φωτογραφίες του άντρα της από τις διασώσεις που έκανε στις αθώες ψυχούλες.

“Αυτός που βλέπετε να τρέχει μέσα στις φωτιές για να σώσει τα πλάσματα αυτά είναι ο άνθρωπος μου! Είναι ο άντρας μου και πατέρας του παιδιού που περιμένουμε! Δεν θέλω ήρωες! Θέλω τον άνθρωπο μου ασφαλή και υγιή στο σπίτι μας!”.

Στη συνέχεια ανέφερε: “Γιατί για μένα είναι ήρωας κάθε μέρα. Ο δικός μου ήρωας. Στους παλικαράδες που λένε ότι “γ@@@ αυτοί που έφυγαν τρέχοντας”, έχω να πω πως υπάρχουν γυναίκες με παιδιά εκεί έξω που περιμένουν τους άντρες τους και παιδιά που περιμένουν τους μπαμπάδες τους να γυρίσουν στο σπίτι, και όχι στάχτες, μετάλλια ανδρείας και ηρωισμού!

Τι να τον κάνω εγώ τον ήρωα, αν χάσω τον άνθρωπο μου και το παιδί μου δεν γνωρίσει τον πατέρα του; Όχι άλλους ήρωες! Ανθρώπους ζωντανούς θέλουμε. Βαρεθήκαμε να κλαίμε για τους ήρωες που χάνονται σε κάθε καταστροφή”.