Αδιανόητες εικόνες: Τα νερά παρέσυραν ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας, βοήθησαν ο ένας τον άλλον για να μην πνιγούν

Η κακοκαιρία Daniel «σαρώνει» τη χώρα από την Τρίτη (05/09), προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε Μαγνησία και Θεσσαλία, με καταιγίδες να «χτυπούν» και την Αττική τόσο αυτήν την ώρα, όσο και νωρίτερα.

Πιο επίφοβες για πλημμυρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας Daniel είναι οι περιοχές της Φυλής, των Λιοσίων και όσες βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας, λόγω της μεγάλης φωτιάς του Αυγούστου, που έκαψε 62.000 στρέμματα. Μεγάλο κίνδυνο διατρέχει η Μάνδρα λόγω της φωτιάς του Ιουλίου στα Δερβενοχώρια ενώ έντονα φαινόμενα αναμένονται και στην ανατολική Αττική.

Η κακοκαιρία Daniel βρίσκεται αυτή την ώρα σε πλήρη εξέλιξη στο λεκανοπέδιο της Αττικής καθώς λίγο πριν τις 17.00 ισχυρό μπουρίνι έπληξε το κέντρο και πολλές ακόμα περιοχές, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Άνθρωποι παραλίγο να πνιγούν έξω από τη στάση Μετρό Ευαγγελισμός στην Αθήνα

Πριν λίγα λεπτά έξω από τη στάση Μετρό Ευαγγελισμός. Η στάση Μετρό έχει κλείσει λόγω εισροής υδάτων, όπως και η στάση στο Μοναστηράκι. Τουλάχιστον εδώ κάποιοι βοηθάνε κάποιους άλλους μέσα στα λασπόνερα για να μην πνιγούν ή να μη χτυπήσουν. Ένα τέταρτο δυνατής βροχής είναι πλέον ικανό για να παραλύσει η Αθήνα και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Είδαμε απίστευτες εικόνες και από άλλες περιοχές της χώρας που παραμένουν αποκομμένες. Ένα τέταρτο δυνατής βροχής, που έχει προαναγγελθεί με μεγάλη ακρίβεια μέρες πριν. Τα “απόνερα” δεν είναι η κατάλληλη λέξη που ταιριάζει στη ζωή ή ακόμα και στον θάνατό μας.

Ταυτόχρονα, σημειώνονται διακοπές ρεύματος, μικρής διάρκειας, σε αρκετές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ