Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Όχι σε εμένα ενικό. Είστε ο πιο ψεύτης και ανίκανος πρωθυπουργός της Ελλάδας

735386-mitsotakis.jpg

10-10-2016 21:38

Για «χυδαιότητα» εγκάλεσε ο πρόεδρος της ΝΔ τον πρωθυπουργό κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή – «Είστε ο πιο αδίστακτος λαϊκιστής», « Η λίστα ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα στη διαπλοκή», «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε δάνειο, χωρίς να έχει τις απαραίτητες εγγυήσεις», «Αν τολμάτε προκηρύξτε εκλογές», «Με τον κ Ψυχάρη, εσείς δεν συναντηθήκατε; Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις Σπίρτζη – Καλογρίτσα;», «Δεν θα καταντήσετε την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης», «Κοσκωτάς – Τσίπρας, ένας Ματζουράνης δρόμος», «Αφήστε τον ενικό σε μένα, αυτές οι ψευτομαγκιές δεν περνάνε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ως «τον πιο ψεύτη και αποτυχημένο πρωθυπουργό της χώρας», χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι, σύντομα, η ταυτότητά του θα αναγράφει και «ο νεότερος τέως πρωθυπουργός».

Παράλληλα, αφού αντέστρεψε το ερώτημα για τα δάνεια της ΝΔ, καλώντας τον κ. Τσίπρα να απαντήσει για το δανεισμό του ΣΥΡΙΖΑ και λέγοντας ότι η Κουμουνδούρου έλαβε δάνειο χωρίς να έχει τις απαραίτητες οικονομικές εγγυήσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στο αίτημά του να έρθουν στη Βουλή τα «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο Siemens», απάντησε στο ερώτημα του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης, εγκαλώντας την κυβέρνηση για όσα δεν έκανε επί των ημερών της για να προχωρήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να καταργήσει, αν θέλει, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έχει επιτευχθεί μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Siemens.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης και στο σκάνδαλο με το Alter, καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν είναι «το αγαπημένο παιδί του Αυριανισμού και του κ. Κουρή». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον κ. Κοντομηνά, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό: «Δεν άκουσα να λέτε τίποτα για τον κ. Λαζόπουλο, που είναι ο χυδαιότερος προπαγανδιστής».

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να ανεβάσει τους τόνους, ανάβοντας τα αίματα καθώς είχε και έναν έντονο διάλογο με τον πρωθυπουργό, απαιτώντας να μην του απευθύνεται στον ενικό. «Όχι σε έμενα στον ενικό. Τέτοιες ψευτομαγκιές σε μένα δεν περνάνε. Να μιλάτε στους υπουργούς σας στον ενικό», τόνισε χαρακτηριστικά.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr