Ιταλία: Στο αρχείο υπόθεση για ξέπλυμα χρήματος από τον γιο του Ερντογάν

729885-bi.jpg

21-09-2016 19:28

Η απόφαση ελήφθη έξι εβδομάδες αφότου ο Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη πως το ιταλικό δικαστικό σύστημα κακομεταχειρίζεται τον γιο του, τον Μπιλάλ.

Ιταλοί εισαγγελείς έβαλαν στο αρχείο μια υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων με κατηγορούμενο τον γιο του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία.

«Η Ιταλία θα πρέπει να προσέχει τη μαφία, όχι τον γιο μου», είχε διαμαρτυρηθεί ο Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι μπορεί «να δημιουργηθούν προβλήματα στη σχέση μας με την Ιταλία», αν ο γιος του επιστρέψει στη χώρα αυτή και συλληφθεί.

Η κατηγορία πως ο 35χρονος Μπιλάλ Ερντογάν είχε εμπλακεί σε ξέπλυμα χρημάτων πέρυσι που σπούδαζε στην Ιταλία διατυπώθηκε πρώτα από τον Μουράτ Χακάν Ουζάν, ένα εξόριστο μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Τουρκίας και αντίπαλο του προέδρου.

Εισαγγελείς εξέταζαν χρηματικά ποσά που φέρεται ότι έφερε στην Ιταλία από την Τουρκία ενώ σπούδαζε για ένα διδακτορικό δίπλωμα. Έκτοτε ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει επιστρέψει στην Τουρκία και αρνείται ως εντελώς αβάσιμες όλες τις κατηγορίες.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr