Στην «κόψη του ξυραφιού» Ραγκούσης – ταξιτζήδες


29-07-2011 5:24
Με τη σχέση κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί να πατάει σε τεντωμένο σχοινί, επιχειρείται σήμερα μια… ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Η συνάντηση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση με τους αυτοκινητιστές έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί στο κτίριο του υπουργείου στην οδό Μεσογείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και υπάρχει η διάθεση για να βρεθεί η «χρυσή τομή», καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις. Οι ιδιοκτήτες αναμένεται να παρουσιαστούν πιο διαλλακτικοί, παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, ωστόσο θα ζητήσουν από τον υπουργό χρόνο για να συζητηθεί το νομοσχέδιο, τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Από την άλλη μεριά ο Γ. Ραγκούσης αναμένεται να τονίσει στους αυτοκινητιστές πως οι αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και πως τα χρονοδιαγράμματα πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο.

Ο υπουργός θα συναντηθεί στις 11.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, ενώ στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

newscode.gr