Πόπη Καραγιαννίδου: Οδύνη για τον ξαφνικό χαμό της συζύγου του Σωκράτη Φάμμελου


18-02-2018 17:45

Σε θλίψη έχει βυθιστεί ο πολιτικός κόσμος και όχι μόνο από τον θάνατο της συζύγου του Σωκράτη Φάμμελου. Η Πόπη Καραγιαννίδου πέθανε το βράδυ του Σαββάτου (17.02.2018)

Η Πόπη Καραγιαννίδου, πέθανε σε ηλικία 51 ετών μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Σε πένθος έχουν βυθιστεί οι δικοί της άνθρωποι αλλά και ο πολιτικός κόσμος ενώ απαρηγόρητοι είναι ο σύζυγος και ο 17χρονος γιος της. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα (19.02.2018), στις 11 το πρωί, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Θέρμης.

Η επιθυμία της οικογένειας

Παράκληση της οικογένειας του Σωκράτη Φάμελλου είναι αντί στεφάνου στη μνήμη της Πόπης Καραγιαννίδου τα χρήματα να δοθούν στον σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδας «ΛΑΜΨΗ».

ALPHA BANK IBAN GR 2401404770477002002004018

Τράπεζα Εθνική με IBAN: GR 1401102110000021148008937

Τράπεζα Πειραιώς με IBAN: GR 7201722330005233088997088

Ποια ήταν η Πόπη Καραγιαννίδου

Μηχανικός, στέλεχος για πολλά χρόνια του δήμου Θέρμης, η Πόπη Καραγιαννίδου ήταν από τα πολυτιμότερα στελέχη της Πολεοδομίας του δήμου και με σειρά μελετών για πολλά από τα σημαντικότερα έργα που υλοποίησε ο δήμος Θέρμης.

Η Πόπη Καραγιαννίδου πολιτικά δραστηριοποιήθηκε μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο και αργότερα στον Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ, από την ίδρυση του, ενώ υπήρξε εκλεγμένη στην ΕΜΔΥΔΑΣ (Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων) με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχος του δήμου Θέρμης (προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας) και στενή συνεργάτης του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου, με παράλληλη δράση στον χώρο των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Συλληπητήρια ΣΥΡΙΖΑ: «Πάντα έδινε τον αγώνα της μέσα από τα κινήματα»

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Πόπης Καραγιαννίδου και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

«Η Πόπη  Καραγιαννίδου  γεννήθηκε στην Αθήνα  το 1966, ήταν παντρεμένη με τον Σωκράτη Φάμελλο, αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, και μητέρα του 17χρονου Πέτρου», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει: «Εντάχθηκε από τα μαθητικά της χρόνια στις τάξεις της ΚΝΕ. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, όπου πήρε το πτυχίο της. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της υπήρξε ενεργό στέλεχος της ΚΝΕ Σπουδάζουσας και μέλος του Τομεακού της Συμβουλίου. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς και της Προόδου  και μετέπειτα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πόπη Καραγιαννίδου: Αύριο η κηδεία της συζύγου του Σωκράτη Φάμελλου – Η επιθυμία της οικογένειας

Ως επαγγελματίας  δραστηριοποιήθηκε ως μελετήτρια Αρχιτεκτονικών Μελετών Δημοσίων και ιδιωτικών Έργων με  συμμετοχή σε Αρχιτεκτονικούς  διαγωνισμούς.

Διετέλεσε Προϊσταμένη Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θέρμης και στενή συνεργάτης του Δήμαρχου Θεοδ. Παπαδόπουλου.

Πάντα έδινε τον αγώνα της μέσα από τα κινήματα, ενεργό μέλος της κοινωνίας,  μαχόμενη μητέρα μέλος του γονεϊκού κινήματος, εκλεγμένη χρόνια  στον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων 3ου Δημ. Σχολείου Θέρμης.

Ως επιστήμονας εκπροσώπησε τον κλάδο της για χρόνια ως εκλεγμένη αντιπρόσωπος στην ΕΜΔΥΔΑΣ ( Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων)».

Συλλυπητήρια από πολιτικούς, φίλους και συνεργάτες

Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ένδειξη πένθους και συμπαράστασης προς την οικογένεια της ο δήμος Θέρμης ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας.

Συλλυπητήρια από Βούτση

Τα συλλυπητήρια του για τον πρόωρο θάνατο της Καλλιόπης (Πόπης) Καραγιαννίδου, συζύγου του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, εξέφρασε, με μήνυμα του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στον σύζυγο, τον γιο τους και στους οικείους τους.

Κόλλια Τσαρουχά: Αιωνία της η μνήμη

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απέστειλε σήμερα, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια της Πόπης Καραγιαννίδου, συζύγου του Αναπληρωτή Υφυπουργού κ. Σωκράτη Φάμελλου, η οποία απεβίωσε χθες. Στο μήνυμά της η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, αναφέρει:

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια της Πόπης Καραγιαννίδου, στελέχους του Δήμου Θέρμης και συζύγου του αξιότιμου συνεργάτη, Υπουργού κ. Σωκράτη Φάμελλου. Στέλνω στην οικογένεια της τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου και τη συμπαράστασή μου σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Αιωνία της η μνήμη.

Πένθος και στον Δήμο Θέρμης

Σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο της Καλλιόπης Καραγιαννίδου, σημαντικού στελέχους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ακυρώνονται οι αυριανές εκδηλώσεις του δήμου Θέρμης στο Φράγμα.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο δήμος Θέρμης αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμης αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τη βαθύτατη λύπη τους για την απώλεια της Καλλιόπης Καραγιαννίδου, συζύγου του κ. Σωκράτη Φάμελλου, Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος. Η Καλλιόπη (Πόπη) Καραγιαννίδου ήταν σημαντικό στέλεχος (προϊσταμένη) της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και στενή συνεργάτης του Δημάρχου.

Ο Δήμος Θέρμης σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο της αγαπημένης μας Πόπης, και ως πράξη συμπαράστασης προς την οικογένειά της, ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της αυριανής μέρας (Καθαρά Δευτέρα) στο Φράγμα της Θέρμης. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 19/2/2018, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Θέρμης, στις 11:00 π.μ.

πηγή: ΑΠΕ, voria

Πηγή: www.newsit.gr