Που και πως μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα


28-11-2017 17:05

Στην δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες και να υποβάλλουν ερωτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ώστε όσο γίνεται να αποφεύγεται το… αλαλούμ.

Συγκεκριμένα η οι ερωτήσεις θα διατυπώνονται στο [email protected], όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα για το κοινωνικό μέρισμα www.koinonikomerisma.gr.

Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στη σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων.

Κόπηκε μία στις πέντε αιτήσεις – Προσοχή στα λάθη

Εν τω μεταξύ ήταν πάνω από 1.500.000 εκείνοι που έχουν μπει μέχρι τώρα στην ιστοσελίδα για το Κοινωνικό Μέρισμα. Σχεδόν οι μισοί υπέβαλαν αίτηση, όμως ήταν πολλοί εκείνοι που κόπηκαν. Υπάρχουν αρκετά λάθη που γίνονται ή αρκετά λάθη στα στοιχεία και πρέπει να διορθωθούν.

Μέχρι και σήμερα το πρωί ήταν 600.000 εκείνοι που υπέβαλαν αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα ποσοστό κοντά στο 18% “κόπηκε” για διάφορους λόγους. Από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 296.000 έχουν εγκριθεί. Περισσότερες από 100.000 έχουν απορριφθεί και οι υπόλοιπες είναι σε “αναμονή” καθώς λείπουν κάποια στοιχεία ή δεν έχει γίνει η αίτηση συναίνεσης κλπ Οι αιτήσεις αυτές ωστόσο φαίνεται ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα εγκριθούν.

Οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίνονται θα λάβουν τα χρήματα στις 20 ή στις 21 Δεκεμβρίου.

Σημαντικές αλλαγές

Τρεις σημαντικές αλλαγές υπάρχουν στο σύστημα. Σύμφωνα με αυτές ήδη έχει προστεθεί στη φόρμα η δυνατότητα αλλαγής στην οικογενειακή κατάσταση για τους γονείς που απέκτησαν παιδί κατά το 2017.

Παράλληλα είναι θέμα χρόνου να λυθεί το ζήτημα με τα παιδιά από 18 ως 25 ετών που σπουδάζουν τα οποία εφόσον δεν έχουν κανένα εισόδημα θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη και όχι φιλοξενούμενοι.

Σε ό,τι αφορά στους ανέργους, για το 2016 θα αφαιρεθεί ένα ποσό της τάξης των 9.000 ευρώ από το εισόδημα έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι του μερίσματος.

Πηγή: www.newsit.gr