Πάτρα: Άναψαν τα "αίματα" στο Εργατικό Κέντρο για τις εκλογές των Ιδιωτικών Υπαλλήλων


22-10-2017 20:49

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν λιγο μετά τις 4.30 το απόγευμα της Κυριακής, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας…

Η ένταση προκλήθηκε, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η καταμέτρηση ψηφοδελτίων, από εκλογικές αναμετρήσεις του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Ένωση».

Σύμφωνα με το tempo24, μέλη που πρόσκεινται στο Πανεργατικό Μέτωπο, μπήκαν στην αίθουσα με άγριες διαθέσεις και επιχείρησαν να πάρουν εκλογικό υλικό, ενώ προπηλάκισαν μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και της Δικαστικής αντιπροσώπου, η οποία ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας προκειμένου να υποβάλλει μηνύσεις.

Στο χώρο βρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Τάκης Παπαδόπουλος. Μάλιστα η Δικαστική Αντιπρόσωπος, φοβισμένη εξέφρασε την επιθυμία να φύγει από το χώρο, παίρνοντας μαζί της και το εκλογικό υλικό, γεγονός που δεν της επετράπη, από τα μέλη του ΠΑΜΕ.

«Κανένας δεν μπορεί να παρεμποδίσει Δημοκρατικές διαδικασίες πρωτοβάθμιου Σωματείου εργαζομένων. Στόχος έιναι η μαζικοποίηση, η ενδυνάμωση και η συλλογικοποίηση των εργαζόμενων σε ενιαία βάση και όλα αυτά τα διαλυτικά φαινόμενα, μόνο αποτρεπτικά μπορούν να λειτουργήσουν για την εργατική τάξη της χώρας και της πόλης μας.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι ιστορικός, ιδρύθηκε πριν από 124 χρόνια και μέχρι σήμερα στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων. Τα εκατοντάδες μέλη του κρίνουν και κατατάσσουν τον καθένα από εμάς στη θέση που του αναλογεί» δήλωσε στο tempo24 ο συνδικαλιστής Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Τη δική του διάσταση για το περιστατικό δίνει το μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου και στέλεχος του ΠΑ.ΜΕ Δημήτρης Αγγελόπουλος, καταγγέλοντας ύποπτες διαδικασίες σχετικά με την καταμέτρηση ψηφοδελτίων από εκλογές που διενερήγθηκαν άγνωστο πότε και που από Συλλόγους Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Μάλιστα όπως υποστηρίζει όταν έφτασαν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας, βρήκαν τις πόρτες κλειδωμένες, τελικά κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο της καταμέτρησης και να ζητήσουν εξηγήσεις επί της διαδικασίας.

Πηγή: Tempo24