Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά δύο Κυριακές τα μαγαζιά λόγω ΔΕΘ


31-08-2017 14:36

Στις Helexpo Sales, που αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθεί στο διάστημα 8-17/9, περίοδο κατά την οποία γίνεται η 82η ΔΕΘ, ποντάρουν για να βγάλουν τα… σπασμένα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στο νομό.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης. Γνωστοποίησε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας που κάνει παραδοσιακά κάθε χρόνο ο ΕΣΘ για την εκπτωτική θερινή περίοδο, ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε:

«Δεν πήγαμε καλά στις θερινές εκπτώσεις, αλλά είναι κάτι που δεν μου κάνει εντύπωση. Η ολοένα και μεγαλύτερη φθίνουσα δυναμική της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων καταναλωτών είναι πλέον πιο ορατή από ποτέ. Και όσοι κατάφεραν να βάλουν στην άκρη πέντε δεκάρες, δεν τις ξόδεψαν για αγορές, αλλά για ολιγοήμερη απόδραση εκτός πόλης, εν μέσω θέρους».

Υπογραμμίζεται ότι ο θεσμός HELEXPO SALES αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΘ, ως αποτέλεσμα της μεγάλης επισκεψιμότητας που απολαμβάνει η πόλη, λόγω της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου αυτού θεσμού, ο ΕΣΘ αποφάσισε για ανοικτά καταστήματα τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, σε συνεννόηση με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ