Βαγγέλης Δρίσκας: «Από τα 23 μου βρίσκομαι μέσα σε επαγγελματικές κουζίνες»

8935.jpg

28-08-2017 16:02

Για τα πρώτα του βήματα στο χώρο της γαστρονομίας αλλά και ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μαγείρεψε, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Βαγγέλης Δρίσκας.

Πότε μπήκατε πρώτη φορά στην κουζίνα, ποιο είναι το πρώτο πιάτο που μαγειρέψατε και πώς αποφασίσατε να γίνετε σεφ;

«Στα 14 μου έκανα σφολιάτα και μετά κρεατόπιτες στο εργαστήριο του πατέρα μου. Εκεί λοιπόν συνειδητοποίησα πως μαγειρική και ζαχαροπλαστική κρύβουν μεγάλο ενδιαφέρον. Στην ίδια ηλικία ανακάλυπτα γεύσεις, αρώματα και χρώματα υλικών. Μια καραμέλα με σαφράν ωστόσο και το έντονο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα με έκανε να αποφασίσω πολύ νωρίς για το μέλλον μου».

Πού και πότε πιάσατε για πρώτη φορά επαγγελματικά κατσαρόλα και πώς νιώσατε;

«Από τα 23 μου βρίσκομαι μέσα σε επαγγελματικές κουζίνες, αλλά και πριν από αυτό δούλευα για πολλά χρόνια στο ζαχαροπλαστείο των γονιών μου. Όταν επομένως ανέλαβα ως σεφ, είχα ήδη την πείρα και την ψυχραιμία να αντιμετωπίσω κάθε δυσκολία. Η πρώτη όμως φορά που έβγαλα δικό μου μενού, στα 30 μου, ήταν για μένα ορόσημο, αφού έβγαινα δυναμικά πλέον με τις ιδέες και τις δημιουργίες μου», λέει ο ίδιος στο Τηλέραμα.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


loading...