Έκκληση Ομπάμα για συνεργασία με τον Ντόναλντ Τραμπ

747414-obama.jpg

21-11-2016 9:16

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες (20/11) ότι δεν τον ανησυχεί που θα είναι ο τελευταίος πρόεδρος των Δημοκρατικών για ένα διάστημα, την ίδια στιγμή που ποσοστά δημοτικότητας του παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το Δημοκρατικό Κόμμα χρειάζεται να οργανωθεί καλύτερα και να μεταφέρει το μήνυμά του καλύτερα.

«Οι Δημοκρατικοί χρειάζεται να πολεμήσουν για τις αξίες τους αλλά και να δείξουν προθυμία να συνεργαστούν με την εισερχόμενη κυβέρνηση του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του για την Νάνσι Πελόσι, επικεφαλής των δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στις μελλοντικές εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του κόμματος στο σώμα, χαιρετίζοντάς την ως εντυπωσιακή ηγέτιδα.

Σε άλλες του δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου στη Λίμα, όπου παρακολούθησε τη σύνοδο κορυφής των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού στο τελευταίο του επίσημο ταξίδι ως πρόεδρος στο εξωτερικό, ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι εάν οι ΗΠΑ δεν προχωρήσουν στην επικύρωση της Υπερειρηνικής Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης (TPP), θα υπονομεύσουν τη θέση τους στην περιοχή.

Είπε επίσης ότι είχε ακούσει εκκλήσεις για μια λιγότερο απαιτητική εμπορική συμφωνία, η οποία ωστόσο θα αποκλείει αμερικανούς εργαζόμενους και επιχειρήσεις.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr