Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Γεμάτα φεύγουν τα πλοία – Με 30άρια η πρώτη έξοδος του καλοκαιριού

Γεμάτα φεύγουν απο νωρίς το πρωί τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για την πρώτη έξοδο του φετινού καλοκαιριού με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι εικόνες που καταγράφονται στον Πειραιά είναι ενδεικτικές της μεγάλης εξόδου που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ευελπιστούνμε ότι και φέτος ο τουρισμός θα μας εκπλήξει ευχάριστα. Σήμερα είναι Παρασκςευή και η κίνηση είνα πολύ αυξημένη, τα πλοία φεύγουν περίπου γεμάτα» δήλωσε λίγο μετά τις 7 το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κλιάρης που βρέθηκε στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Όπως είπε από τον Πειραιά θα φύγουν σήμερα, Παρασκευή, 20 πλοία και περίπου 9.500 επιβάτες, από την Ραφήνα θα φύγουν 12 πλοία ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα πραγματοποιηθούν 42 αναχωρήσεις πλοίων.

Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό δρομολόγιο του Hight Speed 4 για Πάρο, Νάξο και Κουφουνήσι είναι sold out, όπως και αυτό του Σαββάτου για Σύρο, Τήνο και Μύκονο. Στο δρομολόγιο του Blue Star Delos έχουν γίνει κρατήσεις από περίπου 1.600 επιβάτες, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 21 αναχωρήσεις από Πειραιά προς διάφορους προορισμούς και 41 προς Αργοσαρωνικό.

Αλλά και από το λιμάνι της Ραφήνας αναμένεται η κίνηση να είναι αυξημένη για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο. Σήμερα για τη γραμμή έχουν προγραμματιστεί πέντε δρομολόγια (δύο το πρωί και τρία το απόγευμα), με τις θέσεις που απομένουν να είναι λιγοστές.

Όπως είπαν ταξιδιωτικοί πράκτορες στο protothema.gr, όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους καλό θα είναι να έχουν κλείσει εισιτήριο νωρίτερα καθώς οι θέσεις στα γκαράζ των πλοίων είναι περιορισμένες, ενώ συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες να φροντίσουν να εξασφαλίσουν έγκαιρα και τα εισιτήρια της επιστροφής του.

Αντίθετα με τις Κυκλάδες, δρομολόγια που εξυπηρετούν προορισμούς που είναι πιο μακριά (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Μυτιλήνη, κτλ), δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε διαθεσιμότητα.

Με 30αρια η πρώτη έξοδος του καλοκαιριού

Όσον αφορά τον καιρό, η επιδείνωση που προβλέπεται για σήμερα το πρωί σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα θα είναι πρόσκαιρη, καθώς, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 30 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να μην δημιουργούν προβλήματα στους εκδρομείς.