Τρελάθηκε ο καιρός: Στα λευκά τα Ιωάννινα!

Το χαλάζι που έπεσε το μεσημέρι έντυσε στα λευκά τα Γιάννενα, με το σκηνικό να μην παραπέμπει με τίποτα την εποχή που βρισκόμαστε. Ο καιρός συνεχίζει να κάνει παιχνίδια και η χαλαζόπτωση έφερε εικόνες που προκαλούν έκπληξη…

Αρχές καλοκαιριού και στα Γιάννενα ο καιρός θυμίζει Φθινόπωρο. Η σφοδρή χαλαζόπτωση το μεσημέρι κράτησε λίγα λεπτά, που όμως ήταν αρκετά για να αλλάξουν το σκηνικό στην πόλη. Σπίτια, δρόμοι και αυλές ντύθηκαν στα λευκά, με το χαλάζι που είχε μέγεθος φουντουκιού να παίρνει σε ορισμένα σημεία ύψος.

Η πυροσβεστική δέχτηκε αλλεπάλληλες κλήσεις για προβλήματα, όχι μόνο σε υπόγεια και ισόγεια κατοικιών ή καταστημάτων, ακόμη και σε διαμερίσματα 2ου και 3ου ορόφου, όπου οι μπαλοκονόπορτες ήταν ανοιχτές.

Η πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός, με μηχανήματα σε όλο το λεκανοπάδιο στα Γιάννενα, για να παρέμβουν όπου χρειαστεί σε συνεργασία με την πυροσβεστική.

Από το χαλάζι, οι καλλιέργειες στις περιοχές, Λογγάδων, Καστρίτσας, Βασιλικής και Δροσοχωρίου, έχουν υποστεί καταστροφές. Δείτε παρακάτω ορισμένες χαρακτηριστικές εικόνες μετά τη χαλαζόπτωση στα Γιάννενα.