Τραγωδία με 7χρονο που έπεσε από πλοίο – Νεκρή και η μητέρα που έσπευσε να το σώσει

Ένα επτάχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του αφού έπεσε στη θάλασσα από επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο – με τη μητέρα του να σκοτώνεται επίσης πηδώντας στη θάλασσα για να το σώσει.

Το παιδί έπεσε στη Βαλτική Θάλασσα την Πέμπτη πριν η μητέρα του πηδήξει στο νερό μετά από αυτό, δήλωσε εκπρόσωπος της Σουηδικής Ναυτιλιακής Διοίκησης. Οι σουηδικές αρχές δηλώνουν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα για την τραγωδία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.

Και οι δύο βρίσκονταν στο οχηματαγωγό Stena Spirit, που ταξίδευε από το πολωνικό λιμάνι της Γκντίνια προς το σουηδικό λιμάνι της Καρλσκρόνα, με λίγο περισσότερους από 300 επιβαίνοντες. Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και φέρεται να έκανε αναστροφή για να επιστρέψει στο σημείο όπου έπεσαν.

Το ΝΑΤΟ έστειλε πλοία και ελικόπτερα σε μια απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης της μητέρας και του γιου, όπως και οι σουηδικές αρχές. Η 36χρονη γυναίκα και το παιδί μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο της Καρλσκρόνα, πριν διαπιστωθεί ο θάνατός τους λίγη ώρα αργότερα.

Και οι δύο πιστεύεται ότι είναι Πολωνοί πολίτες, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Mariusz Ciarka να δηλώνει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ήταν αδύνατο να σωθούν οι ζωές των δύο. Ο ίδιος δήλωσε: “Δυστυχώς, το πρωί λάβαμε πληροφορίες από τη σουηδική πλευρά ότι πρέπει να διαβιβάσουμε αυτά τα τρομερά νέα στην οικογένεια, διότι τόσο το αγόρι όσο και η γυναίκα είναι νεκροί“.

Το αγόρι έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων – 65 πόδια – από το πλοίο, όπως αναφέρθηκε. Η εκπρόσωπος της Stena Line, Agnieszka Zembrzycka, δήλωσε στο TVN 24: “Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το αν αυτό οφείλεται σε δυσλειτουργία του πλοίου. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και άλλες αρχές που έχουν οριστεί για να εξηγήσουν τα αίτια και τις συνθήκες αυτού του γεγονότος“.

Ο Anders Olsson, ο οποίος βρισκόταν στο ελικόπτερο διάσωσης που ανέσυρε τη γυναίκα από τη θάλασσα, δήλωσε στο σουηδικό ραδιόφωνο την Παρασκευή ότι “δεν ανταποκρινόταν” και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η σουηδική αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους Πολωνούς επιβάτες μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Πολωνίας PAP ζητώντας πληροφορίες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν πώς συνέβη το ατύχημα.

Πηγή: Mirror,ert news