Θρίλερ δίχως τέλος με το βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου: «Μπορεί να προκαλέσει έκρηξη με ωστικό κύμα 500 μέτρων – Κλειστή για ώρες η εθνική»

Μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς που έχουν εγκλωβιστεί και στα δύο ρεύματα της Αθηνών – Κορίνθου εξαιτίας διακοπής κυκλοφορίας που έχουν επιβάλλει οι Αρχές

Ένα απέραντο πάρκινγκ έχει μετράει η Εθνική Αθηνων Κορίνθου, από το ύψος της Νέας Περάμου έως το σημείο όπου έπιασε φωτιά το βυτιοφόρο.

Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς που κινούνται στην Αθηνών – Κορίνθου, τόσο στη Νέα, όσο και στην Παλαιά, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στο συγκεκριμένο μέρος του εθνικού δικτύου, οι οποίοι παραμένουν ακινητοποιημένοι για πολλές ώρες. Σημειώνεται ότι στο σημείο έχουν σπεύσει άντρες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής που μοιράζουν νερά στον κόσμο που έχει εγκλωβιστεί.

Ξεκίνησε η διαδικασία μετάγγισης του φορτίου του βυτιοφόρου που έπιασε πυρκαγιά στη Κακιά Σκάλα

«Το παραμικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει έκρηξη». Αυτό έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Ο Βασίλης Βαθρακογιάννης τόνισε στην τηλεόραση του Open πως η μετάγγιση των 7,2 τόνων υγραερίου που μεταφέρει το βυτιοφόρο είναι μία διαδικασία κατά την οποία πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, «να μη γίνει καμία έκπτωση σε αυτά».

Το παραμικρό λάθος «μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300 – 400 – 500 μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης. και υπογράμμισε πως πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών. «Όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία», είπε, ενώ δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει το πότε θα ανοίξει ο οδικός άξονας.

«Σε εξέλιξη είναι διαδικασίες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργθεί σε νέα και παλαιά εθνική οδό», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Ξεκίνησε η διαδικασία μετάγγισης του φορτίου του βυτιοφόρου που έπιασε πυρκαγιά στη Κακιά Σκάλα

Ξεκίνησε, η διαδικασία μετάγγισης σε άλλο βυτιοφόρο του επικίνδυνου φορτιού (σ.σ. υγραερίου) που μετέφερε το βυτιοφόρο, που έπιασε φωτιά λίγο μετά τις 12:30 στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η διαδικασία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται με βάση το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Για την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο
Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο
Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα
Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της πολύωρης διακοπής της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας.