Θάνατος βρέφους στην Άρτα: «Όταν ήρθε η τροχαία και πήρε το αυτοκίνητο…» – Οι σπαρακτικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στο σημείο της τραγωδίας

Σοκαρισμένοι παραμένουν οι κάτοικοι της Άρτας για το τραγικό θάνατο του μόλις 5,5 μηνών βρέφους όταν ο πατέρας του το ξέχασε επί ώρες μέσα στο αυτοκίνητο.

Θάνατος βρέφους στην Άρτα – Οι σπαρακτικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στο σημείο της τραγωδίας

Το πιο συγκλονιστικό είναι οτι το σημείο όπου ο πατέρας πάρκαρε το αυτοκίνητό του ήταν ένας πολυσύχναστος δρόμος. Οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής δεν μπορούν να πιστέψουν το τραγικό περιστατικό.

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: «Δεν είχε ανεπτυγμένο θερμό-ρυθμιστικό μηχανισμό. Υπέστη σοβαρή θερμοπληξία!» – “Τσακίζει” καρδιές ο Γρηγόρης Λέων με τις μαρτυρικές στιγμές του μωρού

Πνευμονικό οίδημα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία για το θάνατο του άτυχου βρέφους στην Άρτα που ξέχασε επί ώρες ο πατέρας του στο αυτοκίνητο.

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στην ΕΡΤ για το τραγικό αυτό περιστατικό και το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού».

“Τσακίζει” καρδιές ο Γρηγόρης Λέων με τις μαρτυρικές στιγμές του μωρού που πέθανε στην Άρτα

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη χώρα μας κάτι τέτοιο είναι αρκετά σπάνιο. Όμως σε άλλες χώρες πρέπει να πούμε και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι φαινόμενα που δυστυχώς συμβαίνουν με μια συχνότητα όχι αμελητέα» δήλωσε στην εκπόμπή «Συνδέσεις» ο κ. Λέων.

Αναφερόμενος στο πώς οδηγήθηκε στο θάνατο το 5,5 μηνών βρέφους τόνισε ότι όταν ένα παιδί αυτής της ηλικίας, παραμείνει σε μια καμπίνα ουσιαστικά ενός αυτοκινήτου δυστυχώς η καμπίνα αρχίζει και θερμαίνεται με αποτέλεσμα να αναπτύσσει πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

«Το βρέφος δεν έχει ανεπτυγμένο ένα θερμό ρυθμιστικό μηχανισμό, όπως είναι αυτός του ενήλικα και δεν μπορεί να αντιδράσει» εξήγησε. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το βρέφος που έχασε τη ζωή του στην Άρτα υπέστη σοβαρή θερμοπληξία, κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής, όπως αναφέρει το ertnews.gr.