Τέμπη: Οpγń από το νέο ηχnτικό ντοκοuμέντο λίγο μετά το τpαγικό δuστύχημα

Υπάλληλοι ακούγονται σε έναν απερίγραπτο διάλογο εντελώς ξένο με την κατάσταση μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

To ένα μετά το άλλο έρχονται στο φως της δημοσιότητας βίντεο ή ηχητικά ντοκουμέντα της μοιραίας νύχτας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στο νέο ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο έφερε στο φως το MEGA ακούγονται οι υπάλληλοι να συνομιλούν μετά τη σφοδρή σύγκρουση και οι διάλογοί τους προκαλούν αλγεινή εντύπωση.

Οι υπάλληλοι δείχνουν να μη γνωρίζουν τον αριθμό των επιβαινόντων της αμαξοστοιχίας και μιλούν με τρόπο εντελώς αδιανόητο για την κατάσταση πυο επικρατούσε. Αναφέρονται στα λεωφορεία που χρειάζονται για την απομάκρυνση από το σημείο της σύγκρουσης.

Οι διάλογοι έχουν ως εξής:

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: Μπαίνουν 10 λεωφορεία. 470 άτομα.

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 2: Πόσα;

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: 470 άτομα. Ωωω

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: Γέμισε λεωφορεία.

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 2: Γέμισε λεωφορεία έξω, δηλαδή πανηγύρι.

Συγκλονίζει για άλλη μια φορά η Μαρία Καρυστιανού

Λίγες μέρες μετά από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν και τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών της τραγωδίας των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, μίλησε εκ νέου στον ΑΝΤ1 για τα «εγκλήματα που συνεχίζουν να γίνονται».

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 η Μαρία Καρυστιανού: «Είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση και δεν ξέρω πώς μπορούμε πραγματικά, ποια αιτία να φανταστούμε και ποιο λόγο μπαίνοντας στο μυαλό των ανακριτών να στέλνουμε ένα χρόνο μετά, να ζητάμε βοήθεια και να στέλνουμε υλικό προς εξέταση στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν τρία εγκλήματα στην υπόθεση των Τεμπών. «Πρώτο έγκλημα είναι η αδιαφορία και η επικινδυνότητα με την οποία λειτουργούσε ο συρμός τόσα χρόνια. Το δεύτερο είναι φυσικά το έγκλημα το μπαζώματος και το τρίτο φυσικά είναι το πώς είναι δυνατόν τώρα που ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κανένα σύστημα ασφαλείας σε λειτουργία να γίνονται δρομολόγια», υπογράμμισε η Μαρία Καρυστιανού.