Συναγερμός για τη φωτιά στην Τρίπολη: Ενίσχυσε τις δυνάμεις της η Πυροσβεστική, επιχειρούν 8 εναέρια μέσα

Δυσκολεύει η κατάσταση με τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην θέση Άγιος Βλάσης στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 16:42 αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η φωτιά βρίσκεται σε δασική περιοχή πάνω από την Τρίπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Βλάση και οι καπνοί έχουν γίνει ορατοί σε όλη την πόλη.

Φωτιά στην Τρίπολη: Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι άκουσαν εκρήξεις πριν ξεσπάσει το μέτωπο

Είχαν προηγηθεί δυο μικρότερες εστίες πάνω από το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (7/8), που όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Επίσης, φωτιά ξέσπασε και έξω από τις διοικητικές υπηρεσίες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όμως ένας περαστικός της είδε, κάλεσε την Πυροσβεστική και την έσβησε.

Κάτοικοι της περιοχής τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα Arcadiaportal, αναφέρουν ότι πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχαν προηγηθεί μικρές εκρήξεις.

Πυροσβεστική: Συνολικά 58 δασικές φωτιές τη Δευτέρα 7/8/23

Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.