Στους λογαριασμούς από 800 έως 1000 ευρώ: Έρχεται το πολυαναμενόμενο επίδομα για χιλιάδες δικαιούχους

Επιδόματα: Έρχεται επίδομα θέρμανσης και επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων

Έρχεται η καταβολή της έκτης δόσης για το επίδομα θέρμανσης μιας και στις 3/8/2023 πληρώθηκε η πέμπτη δόση στους δικαιούχους. Ειδικότερα, 7.640 δικαιούχοι είδαν την 5η δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης να μπαίνει στους λογαριασμούς τους για την χειμερινή περίοδο, 2022/2023.

Η έκτη και τελευταία πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η καταβολή ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου και αφορά ποσό συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται 100 ευρώ έως 800 ευρώ με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο.

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το οποίο χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο.

Η αίτηση για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων υποβάλλεται μέσω του Κέντρου Κοινότητας του τόπου κατοικίας. Το μηνιαίο ποσό ανέρχεται σε 360 ευρώ. Παράλληλα, θυμίζουμε πως δήμος «σκάει» επίδομα 1.000 ευρώ σε γονείς – Ποιοι θα δουν χρήματα στα ΑΤΜ

Οι δικαιούχοι του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων

Όσοι έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους και δεν λαμβάνουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή στην Ελλάδα, μεγαλύτερη των 360 ευρώ.

Αν η σύνταξη αυτή ή η παροχή από δημόσιο φορέα είναι μικρότερη από το επίδομα των 360 ευρώ, δικαιούνται το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης ή παροχής που λαμβάνετε από αλλού. Αν το ποσό που προκύπτει ως διαφορά είναι μικρότερο από είκοσι (20) ευρώ, το επίδομα δεν καταβάλλεται.

Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν πρέπει υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων είκοσι (4.320) ευρώ ή, στη περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων εξακοσίων σαράντα (8.640) ευρώ.

Όσιο λαμβάνουν επίδομα και δεν καλύπτονται για παροχές υγείας από τυχόν άλλη παροχή, δικαιούνται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη από τις Δημόσιες Δομές Υγείας με χρήση του ΑΜΚΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4368/2016.

Πηγή: aftodioikisi.gr