Σοκ στην Αργεντινή: 13χρονος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 14χρονο φίλο του

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αργεντική η άγρια δολοφονία ενός 14χρονου από τον 13χρονο κολλητό του.

Ο 13χρονος δολοφόνος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 14χρονο φίλο του. Τα δυο παιδιά είχαν βγει από το σχολείο τους στην πόλη Λαμπουλάγιε της Αργεντινής κατά την διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος.

Έκαναν βόλτα και λίγο μετά ο 13χρονος δολοφόνησε τον κολλητό του ξυλοκοπώντας τον μέχρι θανάτου μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Σύμφωνα με την New York Post η σύλληψη του 13χρονου έγινε αφού η σορός του άτυχου Χοακίν Σπεράνι βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι από ένα γείτονα που έψαχνε μαζί με συγγενείς του παιδιού για να δουν τι έχει απογίνει ο 14χρονος.

«Περπατούσαμε με δύο ξαδέρφια του όταν μπήκαμε στο σπίτι. Μόλις περάσαμε την είσοδο είδαμε το πτώμα. Τα ξαδέλφια του άρχισαν να ουρλιάζουν. Ήταν σαν ταινία τρόμου. Είδα το πτώμα και δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε ο γείτονας.

Οι γονείς του άτυχου παιδιού είχαν αναφέρει την εξαφάνισή του στις 29 Ιουνίου. Ο Χοακίν είχε θεαθεί για τελευταία φορά να φεύγει από το σχολείο του το μεσημέρι μαζί με τον φίλο του, στην πόλη Λαμπουλάγιε της Αργεντινής.

Η αστυνομία βρήκε υλικό από κάμερα ασφαλείας στο οποίο τα δύο αγόρια περπατάνε μαζί, μπαίνουν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι και μετά από ώρα ο 13χρονος δολοφόνος φαίνεται να βγαίνει μόνος του από το οίκημα και να επιστρέφει στο σχολείο του.

«Έσπασε» μετά από δυο μέρες

Ο 13χρονος δολοφόνος συνελήφθη από την αστυνομία της πόλης της Αργεντινής και κλήθηκε να απολογηθεί. Επί δυο μέρες όμως, έλεγε ψέματα και δεν παραδεχόταν το φόνο του κολλητού του. Τελικά μετά από δυο 24ωρα «έσπασε» και ομολόγησε την άγρια δολοφονία.

Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τα αίτια που έκαναν τον 13χρονο να δολοφονήσει τον φίλο του.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο Χοακίν είχε δεχθεί τουλάχιστον 10 χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία ήταν τόσο βίαια που πιθανότατα σκοτώθηκε σχεδόν αμέσως.

Υπόνοιες για ερωτικά αίτια

«Αυτό το παιδί είναι ψυχοπαθής. Ήταν παιδικός φίλος του Χοακίν. Ήταν μαζί από την πρώτη τάξη του δημοτικού. Πήγαιναν ο ένας στο πάρτι του άλλου» δήλωσε η μητέρα του 14χρονου, Μαριέλα Φλόρες.

«Δεν το καταλαβαίνω. Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου. Θέλω να μάθω γιατί το έκανε αλλά δεν έχω απαντήσεις» είπε ο πατέρας του 14χρονου Χοακίν με την σύζυγό του και μητέρα του παιδιού να εκτιμά ότι ο δράστης πιθανότατα ήταν ερωτευμένος με τον γιο της και είχε συνεργό.

Ο Χοακίν θάφτηκε την Δευτέρα (3.7.2023), όμως οι αρχές προχώρησαν σε εκταφή μία μέρα αργότερα για να συνεχίσουν την έρευνά τους.